Volonteri podučavaju umirovljenike znanju engleskog jezika: „Štreberi“ u šezdesetima poručuju da za učenje nikada nije kasno

Za učenje nikada nije kasno, poručuju korisnici Dnevnog boravka Gradskog društva Crvenog križa Virovitica koji već nekoliko mjeseci uz pomoć srednjoškolaca uče engleski jezik. Spojio ih je projekt „Darujmo vrijeme za dobra djela“, a u sklopu jedne od akcija uključenih u projekt, virovitički gimnazijalci svakog tjedna već četiri mjeseca svoje vrijeme daruju upravo njima. Zatekli smo ih kako marljivo uče i slušaju svoje „učiteljice“ Kristinu Blažević i Sanju Peradinović, maturantice Gimnazije Petra Preradovića Virovitica. Svojim su učenicima zadovoljne, slušaju, uče i što je najvažnije trude se, pa im zbog toga nije teško ostati volontirati nakon nastave.
– Htjela sam vidjeti kakav je osjećaj pomagati drugima i na neki način ispuniti sebe, a to sam i uspjela – ponosna na svoje učenike govori Sanja Peradinović.

ZADNJAengleskiml 3

MENTORI KAO ČLANOVI OBITELJI
Uče osnove engleskog jezika, nakon teorije i primjera trude se kroz vježbe usavršiti gradivo. Na pitanje zašto su odlučili učiti engleski, svi odgovaraju jednako: za učenje nikada nije kasno. Iako su neki u školi učili ruski jezik pa im svladavanje engleskog jezika ide malo teže, ne odustaju.
– Mislim da je dobro znati ovaj jezik jer je danas svima potreban – govori nam umirovljenik Franjo Lazić koji sa svojom suprugom Verom redovito dolazi na satove.

IMG 1653 Medium 1

Isto mišljenje dijeli i Ana Pavoković, koja je nakon uspješno položena dva tečaja engleskog jezika odlučila utvrditi znanje.
– Volim učiti i zanimalo me koliko sam upamtila iz tečajeva, a i usput se družim s kolegicama i kolegama s kojima inače vježbam tu u Dnevnom boravku tako da nam je stvarno zanimljivo – govori nam Ana P., dodajući kako im učenje olakšava obiteljska atmosfera.
– Naši volonteri su predivni, imaju puno strpljenja s nama. Osjećamo kao da su naša djeca i kao da se družimo u jednoj velikoj obitelji – s osmjehom govori Ana P. nastavljajući marljivo pisati rečenice na engleskom jeziku.
ZADNJAengleskiml 2

(www.icv.hr,ml)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content