“Antonio je i moje srce”: Odigrana predstava za Antonija Vargu

Dramska sekcija KUD-a Lipa iz Nove Bukovice s igrokazom “Slavonska sapunica: A što će selo reć”, autorice Tanje Fuljek nastupila je u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Slatina. Predstava, “Antonio je i moje srce”, imala je humanitarni karakter za pomoć u liječenju Antonija Varge, dječaka 3. razreda Osnovne škole Vladimira Nazora Nova Bukovica, koji se već jedanaest godina bori s cerebralnom paralizom.

Mogućnost da Antonio prohoda i priliku za upoznavanje novog načina života pruža mu Poliklinika Glavić iz Zagreba. Radi se o poliklinici za neurologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju koja uz pomoć napredne tehnologije robotske neurorehabilitacije, točnije robota Lokomata omogućuje uspostavu motorne funkcije u nogama. Uređaj se sastoji od egzoskeletnog robota, sprava za hodanje i ortoza koje su prilagodljive odraslim pacijentima i djeci poviše pet godina. Između ostaloga, rad na uređaju na interaktivan način potiče pacijenta da određenu vrstu pokreta napravi što više puta kako bi se omogućio njegov oporavak. Do sada je Poliklinika postigla odlične rezultate na ovom području, te upravo oni nude jedinu mogućnost Antonievog oporavka. Budući da se radi o privatnoj klinici, HZZO ne sudjeluje u pokrivanju troškova. Kako bi Antonio prohodao i dobio šansu za igru s vršnjacima, potrebno mu je minimalno 12 tjedana terapija čija ukupna cijena, prema preliminarnim izračunima, iznosi 126.000,00 kn.

U predstavi su nastupili : Voditeljica skupine Terezija Vancl kao prija Jula, Željka Krpan kao prija Mara, Ivan Buti kao Franji iz Berlina, Ivica Turkalj kao frau Elza, Elvis i poštar, Ivica Vuković kao Šima, Monika Brzica kao Muca bečka puca i medicinska sestra, te Jadranka Tkalčavić kao Kata.

Ako niste, a imate dobru volju, želju i mogućnost pomoći Antoniu, dobrovoljni prilog možete uplatiti na sljedeći broj računa: HR7624020063103370003 u Erste banci (Antonio Varga).
(ADF)

[g-gallery gid=”450552″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content