Danas biciklistički maraton “Tour of Croatia” i najbolji svjetski biciklisti prolaze kroz našu županiju

Danas u 11 sati počinje biciklistički maraton “Tour of Croatia”, a već u prvoj etapi najbolji svjetski biciklisti proći će kroz našu županiju. Utrku će svakodnevno prenositi Hrvatska radiotelevizija s 11 sati televizijskog prijenosa uživo te kroz ukupno tri sata sažetaka. Izravan prijenos bit će emitiran i na Eurosportu, a TV prijenos će, zahvaljujući suradnji s A.S.O.-om, emitirati brojne televizijske postaje s čak 6 kontinenata – u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji – od kojih će neke Tour prenositi i uživo.

MG 3511

Po treći put, Tour of Croatia starta u Osijeku. Uvodna etapa dužine 227 km zahtjevnija je od prethodnih, a prolazak kroz Grad Našice i Grad Kutjevo posebno obogaćuje utrku. Uspon na PP Papuk iznenadio je i organizatore prilikom planiranja i obilaska etapa, a biciklistima će predstavljati jednu novinu koja će fizički otežati put ka Koprivnici, ali 130 km od jedinog brdskog cilja u etapi i konačnog cilja etape u Koprivnici dovoljno je da se manje kvalitetni brdaši vrate u glavnu skupinu biciklista koji će se boriti u finalnom sprintu za pobjedu u etapi i prvu majicu vodećeg u ukupnom poretku.

Nakon Papuka biciklisti će proći i kror našu županiju, Slatinu, Suhopolje, Viroviticu, Pitomaču te nastaviti put prema cilju u Koprivnici. Prolazak kroz Slatinu se očekuje nešto iza 14h, a u Virovitici oko 15 sati te kroz 20-tak minuta i u Pitomači.

e2ed6347839219c057410ee8941a4a37

Ulazak u Koprivnicu razlikuje se od prošlogodišnjeg, ali omogućuje biciklistima da dva puta prođu završnih 7 km etape i dobro pripreme posljednjih 1.200 m utrke koji su identični prošlogodišnjim. Zrinski trg bit će savršena sportska arena i pružit će divnu uspomenu pobjedniku etape i svim prisutnima koji će uveličati cilj prve etape četvrtog izdanja Toura of Croatia. (www.tourofcroatia.com)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content