DNEVNI BORAVAK: Spojili Japan i Viroviticu – korisnici uživali u bojanci za odrasle

U Dnevnom boravku Gradskog društva Crvenog križa Virovitica redovito se održavaju atraktivne društvene aktivnosti u kojima sudjeluje veliki broj odlično raspoloženih korisnika. Tako smo danas zatekli korisnike kako izvode jutarnju tjelovježbu, prvu ove godine na otvorenom.
Nakon nje, a u okviru programa „Otvorena vrata za druženje“ u Dnevnom boravku je održana kreativna radionica „Bojanka za odrasle“. Radionicu je osmislila i vodila profesorica Bernarda Idžojtić, koja već 10 godina redovito volonterski surađuje s ovom ustanovom.

-Kreativne radionice organiziramo uz potporu Likovnog kluba „Nikola Trick“ iz Virovitice. Ideja današnje radionice bila je približiti japansku kulturu kroz predloške japanskog slikara Kumade. Bojanjem tih predložaka stvarali smo nove kreacije u proljetnim motivima cvijeća, ptica, grančica i listova. Na taj način obogaćujemo vlastitu likovnost, ali i svoju unutarnju ispunjenost koja bojanjem postaje puno bogatija – pojasnila nam je Bernarda Idžojtić.

Dnevni boravak GDCK Virovitica djeluje već jedanaestu godinu, a njegove programe sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, GDCK Virovitica i Grad Virovitica. Kako nam je rekla voditeljica Boravka Sanja Kolar, ovdje se održavaju zanimljiva događanja, od kojih su mnoga redovita i odlično posjećena. Primjerice, grupna jutarnja tjelovježba svakog utorka i četvrtka od 9 do 10 sati.

-Osim toga, organiziramo po jednu dnevnu zabavu svakog mjeseca, provodimo redovitu provjeru krvnog tlaka i šećera u suradnji s Domom zdravlja VPŽ i organiziramo izložbe. Ovog mjeseca je to izložba „Snovi zlatnih godina“ Jaroslave Lulić, članice LIK-a „Nikola Trick“, čije će otvorenje biti u utorak, 17. travnja, u 10 sati – rekla je Sanja Kolar.
(www.icv.hr, zv)
[g-gallery gid=”450401″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content