Dubrovčani oduševljeni Slavonijom

Da Slavonija očarava i osvaja na prvi pogled, odavno je poznato, a uvjeravaju se u to i mnogi koji u nju dolaze po prvi puta. Tako je bilo i proteklog vikenda kada su u ovom dijelu Slavonije gostovali darivatelji krvi iz hrvatskog bisera povijesti i turizma, grada Dubrovnika. Dubrovčani su bili smješteni u Centru za edukaciju Orahovica, a u tri dana su posjetili Požegu, veliku, Kutjevo, obišli ljepote i posebnosti Orahovice i Slatine, a svoj puta završili na prelijepom Jankovcu. Kroz sve dane, svaku večer pratili su ih slavonski tamburaši, pjevalo se i plesalo, a za meni su sami tražili slavonske gurmanske specijalitete pa su tako kušali sve suhomesnate delicije, pravi slavonski čobanac te uživali u istinskoj kapljici orahovačkih, požeških i slatinskih vina:

– Mi svake godine za naše vjerne darivatelje organiziramo putovanja u jedan dio Lijepe naše. Ovoga puta, ponukan nedavnim posjetima Orahovici na radne sastanke HCK, predložio sam ovaj prelijepi kraj. Svi do jednoga, a bilo nas je 80 su očarani, oduševljeni viđenim, kušanim i provedenim vremenom sa sjajnim domaćinima. Orahovica i okolica su na nas ostavili neizbrisiv dojam i zasigurno ćemo se brzo vratiti ovamo. – kaže ravnatelj GDCK Dubrovnik Živko Šimunović.

0804dubrovcaniuslavoniji1

Veseli Dubrovčani zapjevali su i zaplesali gdje god su stigli, fotografirali se i uživali u svakom trenutku:

– Hvala Slavoncima i Slavoniji koji su pokazali da su sjajni domaćini i da imaju itekako što pokazati. Ja poznam Slavonce jer imam na stanu sezonce samo iz Slavonije, a kamo sreće da i u ovom djelu Hrvatske bude razina turizma kao kod nas u Dubrovniku, ovi ljudi i ovaj kraj to zaslužuju i mogu. – dodao je Dubrovčanin Andro. I Dubrovčani su svojim vedrim duhom oduševili svoje domaćine, zapravo može se reći sam Bog je spojio Dubrovčane i Slavonce. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content