GRADSKI PARK: Do Rokova bit će posađeno 140 stabala, 100 ukrasnih grmova, a i moderna fontana trebala bi biti u funkciji

Za nešto više od mjesec dana, odnosno oko 15. svibnja, počinje sadnja drveća, stabala, grmlja i ukrasnih živica u Gradskom parku u Virovitici. Sadnja bi trebala biti dovršena do kraja svibnja, a do Rokova, sredinom kolovoza, trebali bi biti dovršeni i svi veći radovi u parku, koji će već tada pokazati svoje novo lice.

Najavila je to na jučerašnjoj (četvrtak) sjednici Gradskog vijeća pročelnica Ureda gradonačelnika Đurđica Aragović, voditeljica Integriranog razvojnog programa „5 do 12 za Dvorac“.

– Tvrtka „Flora“ je ovih dana u postupku javne nabave za sadnice, a sa sadnjom će s započeti 15. svibnja. Bit će posađeno oko 240 sadnica, od toga oko 140 stabala, 100 sadnica grmlja te 310 dužnih metara živice. Sadnja će trajati do 30. svibnja, a zatim će uslijediti drugi radovi, poput uređenja staza i ostalog – rekla je Đ. Aragović.

Na upit vijećnika kako stoje s rokovima, Đ. Aragović je istaknula kako u svim segmentima radovi nešto kasne, ali da su uspjeli do kraja definirati i riješiti sve sitne probleme vezane uz projektnu dokumentaciju, uskladiti projektante i izvođače te da neće biti produženja rokova, osim onih koji su ovisili o vremenskim uvjetima.

DUŽI ROK ZA DVORAC
– Priznat će se samo ono vrijeme u kojem „Radnik“ zbog ekstremno niskih temperatura fizički nije mogao obaviti obvezne radove, a sve ostalo ulazi u rok koji se mora poštovati. Kada pak govorimo o dvorcu, on ima duže rokove zbog velike kompleksnosti radova koji se na njemu odvijaju – poručila je Đ. Aragović.

Istaknula je kako će do Rokova biti instalirana i nova, suvremena 3D fontana, a do tada bi trebale biti gotove i šetnica, staze te ostali radovi u parku.

– Već od ponedjeljka „Radnik“ kreće s polaganjem instalacija u zemlju, radovima koji prethode uređenju staza, tako da možemo reći kako radovi sada imaju jedan stalan ritam, u skladu s projektom – naglasila je Đ. Aragović.

(www.icv.hr, mlo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content