HDZ svečano obilježio 28. obljetnicu osnutka u općini Čađavica

U nazočnosti predsjednika Županijske organizacije Hrvatske demokratske zajednice Virovitičko-podravske županije, saborskog zastupnika Josipa Đakića, saborske zastupnice Vesne Bedeković, pomoćnika ministra hrvatskih branitelja Nenada Križića, virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i zamjenika Marija Klementa i Darka Žužaka, predsjednika Gradske organizacije HDZ-a Slatine i predsjednika Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Mirana Janečića, članica Zajednice žena Katarina Zrinski, predstavnika općinskih organizacija HDZ-a i načelnika općina, te mnoštva stranačkih pripadnika i simpatizera, u čađavačkom mjesnom domu svečano je obilježena 28. obljetnica osnutka HDZ-a općine Čađavica.

HDZ Čađavica 067

Poslije intoniranja hrvatske himne i odavanja počasti svim poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu minutom tišine, nazočne u prepunom mjesnom domu pozdravio je načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević prisjetivši se vremena kada se stranka osnivala, te im se zahvalio na velikom odazivu.

HDZ Čađavica 085

Pozdrave nazočnima uputio je i župan Virovitičko-podravske Županije Igor Andrović.

– Pozdravljam sve vas ovdje, a posebni pozdrav ide utemeljiteljima stranke i hrvatskim braniteljima koji su tada, prije dvadeset i osam godina, nošeni samo hrabrim srcem i emocijama ostvarili povijesne rezultate i povijesne pobijede. Isto tako, pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana ostvarene su ne samo vojne, nego i diplomatske pobjede gdje je Hrvatska našla svoj put u NATO savezu i u Europskoj uniji, zato HDZ ima veliku važnost kroz povijest naše države. Zbog svega toga HDZ ne smije biti sam sebi svrha, već dobrobit svih vas građana Republike Hrvatske – rekao je Igor Andrović.

HDZ Čađavica 122

Nazočnima se obratila i saborska zastupnica Vesna Bedeković.

– Stranačke prijateljice i stranački prijatelji, poštovani gospodine Rončeviću, dragi utemeljitelji, drage članice Zajednice žena Katarina Zrinski, dragi nogometaši, dragi svi, svima vama čestitam dvadeset i osmu obljetnicu Hrvatske demokratske zajednice. Iskoristila bih ovu priliku i zahvalila se na vašim glasovima za parlamentarne i lokalne izbore. Bez vas, članova i simpatizera stranke, HDZ ne bi danas obnašao vlast u državi, ali ni županiji, i u konačnici vašoj općini. Moj resor je prije svega obrazovanje i drago mi je vidjeti da se po tom pitanju u Čađavici dosta radi, jer bez mladih i obrazovanih nema bolje i svjetlije budućnosti – kazala je Vesna Bedeković.

HDZ Čađavica 150

Na kraju se skupu obratio predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i saborski zastupnik Josip Đakić.

– Zadovoljstvo mi je danas biti s vama povodom dvadeset i osmog rođendana kada se okupljamo i sjećamo tih dana, dana ponosa i slave, dana kada je stvarno trebao biti hrabar čovjek onaj koji je stupio u redove HDZ-a. Ponavljam to na svakoj obljetnici u svakoj našoj općini kako se ne bi zaboravio entuzijazam, volja i ljubav, svih naših utemeljitelja na čelu s dr. Franjom Tuđmanom, ponavljam kako bi naši mladi danas ovdje okupljeni to zapamtili i prenosili na generacije koje dolaze i pomogli ubuduće u ostvarivanju svih naših ciljeva. Cilj koji je dr. Franjo Tuđman postavio bio je jasan, slobodna, suverena, demokratska Hrvatska, Hrvatska u Europskoj uniji, Hrvatska u NATO savezu, a ostao je samo još jedan, zadnji cilj, cilj koji naša stranka želi postići, a to je blagostanje svima koji žive u Republici Hrvatskoj – poručio je za kraj Josip Đakić.

Cjelokupni program svečanog obilježavanje 28. obljetnice HDZ-a općine Čađavica vodila je Helena Hegediš. (www.icv.hr, df)

[g-gallery gid=”451070″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content