Isusovačka služba za izbjeglice pokrenula crowfunding kampanju za djelovanje Centra za integraciju izbjeglica “SOL”

JRS-Isusovačka služba za izbjeglice ovaj je mjesec pokrenula crowfunding kampanju s ciljem prikupljanja dodatnih financijskih sredstava za djelovanje Centra za integraciju izbjeglica “Sol” u Zagrebu. Ova služba poznata je Virovitičanima zahvaljujući prošlogodišnjoj FRCI, na kojoj je zapaženo predavanje održao ravnatelj službe Tvrtko Barun, dobitnik prestižnih nagrada Europski građanin godine i Večernjakova osoba godine.

Naime, JRS – Isusovačka služba za izbjeglice kao nevladina humanitarna organizacija početkom 2018. godine pokrenula je Centar za integraciju izbjeglicu „SOL“ s ciljem pružanja potpore osobama i obiteljima koje su u Hrvatskoj dobile status izbjeglice u njihovom integracijskom procesu. S obzirom da ovaj Centar počiva na ideji susreta ljudi i kultura, žele ga ponuditi i građanima Hrvatske koji će imati priliku upoznati i iskazati dobrodošlicu svojim novim sugrađanima.

otvorenje tvrtko

U Centru za integraciju izbjeglica “Sol”, JRS će izbjeglicama ponuditi organiziranu podršku kroz niz edukativnih aktivnosti s naglaskom na učenje hrvatskog jezika, posredništvo u prekvalifikaciji s ciljem zapošljavanja te radionice posvećene djeci i ženama. Ovim Centrom želi se napraviti iskorak u integracijskoj politici te zajednički stvarati društvo u kojem su svi poštovani i dobrodošli. Centar će biti mjesto na kojem će izbjeglice i građani kroz zajedničke aktivnosti dobiti priliku međusobno se upoznati i izgraditi odnos povjerenja, kao i temelje za buduću poslovnu i prijateljsku suradnju.

Kampanja traje do 26. travnja, a prilog možete uplatiti ovdje i tako podržati aktivnosti Centra “SOL”: učenje hrvatskog jezika, podršku djeci i mladima u školovanju, informatičke radionice, podršku pri zapošljavanju i posebne radionice za osnaživanje žena izbjeglica. Zauzvrat i sebi priuštite nova i uzbudljiva iskustva, poput učenja arapskog i farsi jezika, uživanja u okusima, mirisima i ritmovima Sirije, Irana…
(www.icv.hr; jrs.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content