Iz Đakova do Zagreba s križem na leđima: Mate Marinović pješice krenuo u borbu za pravdu

Virovitica je u subotu poslijepodne bila dio križnog puta Mate Marinovića, umirovljenog policajca iz Bosne i Hercegovine. Kako kaže, na ovaj se poduhvat odlučio jer nema drugog izbora. – Nanijeta mi je užasna nepravda i teško sam povrijeđen od strane počinitelja zločina koji su nanijeli toliko zlo meni i mojoj obitelji – rekao nam je M. Marinović koji tvrdi kako su mu u rodnom mjestu Žapču seksualno zlostavljali suprugu koja je psihički bolesnik, a njega zastrašuju i prijete mu smrću.

IMG 2441

Kako u rodnom Žapču nije naišao na pomoć sustava, nada se kako će u Hrvatskoj biti drugačije. – Želim da se izvrši poligrafsko ispitivanje mene, supruge i svih uključenih u zločin, da se dokaže da nam je nanesena nepravda – ističe M. Marinović.

Cilj mu je doći do Zagreba i razgovarati s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović te ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem. Na križni put krenuo je 4. travnja iz Đakova, a nada se kako će do Zagreba doći do svog rođendana, 13. travnja.

IMG 2429

Kako kaže, snagu za put mu daje molitva i vjera u Boga, a utočište preko noći traži u samostanima. Kada dođe u Zagreb prvo će posjetiti katedralu kako bi se pomolio, a potom kreće u „borbu za pravdu“. (www.icv.hr, ml)

MG 2452

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content