MATICA HRVATSKA: Predstavljen novi broj županijskog časopisa Zavičaj posvećen muzejima

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica danas je (ponedjeljak) predstavljen dugo iščekivani novi broj županijskog časopisa Ogranka Matice hrvatske – Zavičaj. Časopis su predstavili glavni urednik, Ivan Zelenbrz i predsjednica virovitičkog Ogranka, Dubravka Sabolić. Glavna tema broja su muzeji i muzejska građa, a poseban naglasak je stavljen na naše područje. U pripremi i realizaciji časopisa sudjelovala su tri županijska Ogranaka Matice hrvatske (Orahovice, Slatine i Virovitice) te brojni suradnici – čuvari kulturnog blaga našeg kraja.

IMG 2807
– Novi broj Zavičaja izašao je pet godina nakon prijašnjeg broja, a njegovo kašnjenje bilo je uzrokovano financijskim razlozima. Cijelo to vrijeme novi je broj bio nadopunjavan novim sadržajima i člancima tako da je neplanirani zastoj rezultirao dodatnom kvalitetom, ali i kvantitetom s obzirom na to da je tiskan na čak 122 stranice – rekao nam je glavni urednik Ivan Zelenbrz.

Koje su sljedeće aktivnosti virovitičkog Ogranka Matice hrvatske otkrila nam je predsjednica virovitičkog Ogranka Dubravka Sabolić. – Već u svibnju pripremamo promociju nove knjige iz povijesti sporta. Naš član Matija Pavličević pripremio je i napisao knjigu o Sokolskom pokretu, publikaciju bogatu arhivskom građom i fotografijama koje je dobrim djelom prikupio iz privatnih foto-albuma. To je dodatni razlog zašto će ta publikacija biti još više značajna za dio povijesti sporta u našem kraju.
(www.icv.hr, zv)

[g-gallery gid=”451170″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content