Na međunarodnoj konferenciji u Tuzli Siniša Brlas predstavio projekt „Psihologija u zaštiti mentalnog zdravlja“

Od 27. do 28. travnja 2018. godine na Filozofskom fakultetu u Tuzli (Bosna i Hercegovina) održana je Međunarodna konferencija pod nazivom „Društvene i humanističke nauke na raskršću“. Konferenciju je organizirao Filozofski fakultet Univerziteta u Tuzli u okviru svojih aktivnosti obilježavanja 25. godišnjice znanstvenog, stručnog i pedagoškog rada u službi zajednice, pa su na ovaj skup bili pozvani sudjelovati stručnjaci koji u regiji daju doprinos boljitku zajednice u kojoj žive i djeluju. Cilj je Konferencije bio je da se okupi akademska, umjetnička i aktivistička zajednica u zajedničkom promišljanju intervencija u humanističkim i društvenim znanostima za stjecanje relevantnih znanja korisnih javnom interesu.

Na ovoj je Konferenciji dobio mogućnost aktivno sudjelovati i profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije čiji je stručni i društveni angažman uvijek bio usmjeren javnom djelovanju na korist sviju. Profesor Brlas sudionicima je održao predavanje na temu „Psihologija u zaštiti mentalnog zdravlja na križanju; pomak od reaktivnog ka proaktivnom pristupu“ u kojemu je predstavio inovativni i u regiji jedinstveni javnozdravstveni projekt „Psihologija u zaštiti mentalnog zdravlja“ koji je javno dobro, a publikacije koje je projekt iznjedrio u proteklim godinama besplatne su i svima dostupne.

Projekt afirmira kapacitete psihologije za djelotvorne intervencije u proaktivnoj skrbi o mentalnom zdravlju u najširemu kontekstu emancipacije struke i potiče transformaciju pristupa skrbi o mentalnom zdravlju ljudi u ovim turbulentnim vremenima od reaktivne ka proaktivnoj. Profesor Brlas jedan je od idejnih začetnika ovoga projekta i aktivni sudionik u svim fazama njegovog razvoja pa je kompetentno mogao upoznati akademsku zajednicu s dosezima projekta.

Sudjelovanje profesora Brlasa na ovoj važnoj međunarodnoj Konferenciji još je jedan od pokazatelja kako se stručno djelovanje u javnom interesu prepoznaje i izvan granica Virovitičko-podravske županije, ali i izvan granica Republike Hrvatske. (www.icv.hr, sb)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content