Nabava spremnika za odvojeno prikupljanje otpada: poziv jedinicama lokalne samouprave na iskaz interesa

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je 6.travnja 2018.  javni poziv jedinicama lokalne samouprave za iskaz interesa za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada. Gradovi i općine koje imaju važeći plan gospodarenja otpadom Fondu trebaju dostaviti podatke o potrebnom broju spremnika za odvojeno prikupljanje otpadnog papira i kartona, plastike, stakla, tekstila i  biootpada. Poziv je otvoren do 20. svibnja 2018. godine te će se nakon toga na osnovu prikupljenih podataka znati točan iznos ukupne investicije, a koja bi prema okvirnim procjenama mogla iznositi više od 200 milijuna kuna.

Sredstva za ovu namjenu osiguralo je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike kroz Operativni program „Konkurentnosti i kohezija“ – 85% investicije će se tako sufinancirati iz europskog Kohezijskog fonda, dok 15% sredstava moraju osigurati   jedinice lokalne samouprave u svojim proračunima.

JLS-ovi koji imaju važeći plan gospodarenja otpadom se od dana objave poziva mogu javiti na javni poziv Fonda te dostaviti podatke o potrebnom broju spremnika za odvojeno prikupljanje otpadnog papira i kartona, plastike, stakla, tekstila i biootpada. Ukoliko Vam je za prijavu potrebna savjetodavna podrška RA VIDRA-e, pozivamo Vas da se što prije javite u Odjel za infrastrukturu i energetiku ([email protected]) kako bismo pravovremeno pripremili Vaše prijave.

Detaljnije informacije o ovom Pozivu, možete pronaći ovdje.

slika za vidljivost

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content