Najbolja među gradskim komunalnim tvrtkama u RH: Flora Vtc u prošloj godini na svom području skupila i zbrinula više od 3.600 tona različitog korisnog otpada

U četvrtak, 26. travnja, održana je Skupština društva Flora Vtc na kojoj je, između ostalog, usvojeno godišnje izvješće o poslovanju tvrtke za 2017. godinu. Tvrtka je i u protekloj godini ostvarila izuzetno dobar poslovni rezultat s ukupnim prihodom od 66.858.000,00 kuna, što je na tragu dobrih poslovnih rezultata iz prijašnjih godina.

– U 2017. godini znatno smo investirali te ulagali u tehnologiju kako bismo i dalje bili prepoznati na tržištu kao ozbiljna i pouzdana tvrtka. Nadamo se da će taj trend biti nastavljen i u 2018. godini. Ovom prilikom zahvaljujem našem vlasniku, Gradu Virovitici i gradonačelniku Ivici Kirinu koji nas prate i stoje nam na usluzi kao i svih prijašnjih godina, kao i svim korisnicima naših usluga i poslovnim partnerima. U narednom razdoblju očekuju nas brojne promjene, odnosno očekuje nas novi način gospodarenja otpadom te se nadamo da ćemo taj proces do kraja godine završiti nabavom novih posuda za skupljanje otpada, rekao je direktor Flore Željko Iharoš naglasivši kako možemo biti ponosni jer smo sredina koja je ekološki osviještena.

Inače, osim skupljanja otpadnog ulja, guma, baterija i akumulatora, ambalaže, otpadnog stiropora, metala, glomaznog otpada, papira i svih vrsta plastike te građevinskog otpada koji sadrži azbest, Flora Vtc jedini je nacionalni koncesionar za skupljanje svih vrsta električnog i elektroničkog otpada na čitavom području RH, a godišnje ga skupi više od 20.000 tona. Na svom području tvrtka je u prošloj godini odvojeno skupila i sustavno zbrinula više od 3.600 tona različitog korisnog otpada, što je po različitosti vrsta i količini najviše od svih gradskih komunalnih tvrtki u Hrvatskoj gledajući prema broju stanovnika obuhvaćenih djelokrugom pružanja usluge.

IMG 9950

Rad tvrtke pohvalio je i gradonačelnik Ivica Kirin istaknuvši kako je Flora spremna za veliki investicijski ciklus.

– I 2017. godinu Flora je završila s pozitivnim financijskim rezultatom, a dobit ostaje tvrtki za daljnje ulaganje u sustav gospodarenja otpadom. Pred Florom je veliki investicijski ciklus i tu prvenstveno mislim na izgradnju sortirnice za što smo dobili zeleno svjetlo nadležnog ministarstva, a tu je nabava novih posuda. Moram napomenuti da nam je ovih dana za sufinanciranje odobren projekt izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta. Sve ovo radimo kako bismo što manje opteretili građane i gospodarstvo te zadržali što nižu cijenu otpada, rekao je gradonačelnik Ivica Kirin ujedno pohvalivši direktora Željka Iharoša i njegove suradnike. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content