NJIHOVA LJUBAV TRAJE VIŠE OD 60 GODINA Marija (80) i Petar (86) Lulić vole se više nego ikada i u starosti nadoknađuju prošlo vrijeme

Razumijevanje, sloga, tolerancija, razgovor, poštovanje, a ponajviše ljubav tajna su uspješnog i sretnog braka. Svjedoče to naši sugovornici, simpatični Marija i Petar Lulić koji su prošlog vikenda proslavili 60 godina zajedničkog života. U društvu svojih najmilijih prisjetili su se svih lijepih, ali i teških trenutaka koji su obilježili njihove živote, te ih podijelili s nama u ovoj toploj priči.

Ne skidajući osmijeh s usana, vitalni 86-godišnji Petar i 80-godišnja Marija otkrili su nam kako su se upoznali još kao djeca. – Imala sam samo 14 godina kada smo prohodali. Tada je bilo takvo vrijeme da se nismo smjeli ni za ruke držati, pa smo se potajno nalazili – kroz smijeh govori Marija, prisjećajući se kako ju je Petar čekao kod škole. – Ona je samo gledala hoću li je dočekati ili ne – sa smiješkom dobacuje Petar, držeći danas slobodno svoju suprugu za ruku.

IMG f2917337cd5e50ee16c692b1541c93b1 V Fotor e1524144121578

PČELE I HARMONIKA

Koristili su svaki trenutak koji su mogli provesti zajedno, a vjenčali su se dok je Mariji bilo 20, a Petru 26. Kako kažu, ne svađaju se, „osim oko posla“. – Znate kako kažu, pametniji popušta. On uvijek želi da bude po njegovom, ali na kraju uvijek ispadne onako kako ja kažem – smije se Marija ističući kako to i nisu svađe, već prepirke koje im dane čine zanimljivijima. Osim Marije, Petrova velika ljubav su i pčele o kojima se svakodnevno brine.
– Neprestano je kod pčela. Znam ga ponekad pitati je li se oženio za mene ili za pčele – nastavlja u šaljivom tonu nasmijana Marija.

U životu su, kažu nam, imali i teških vremena. Petar je harmonikaš i gotovo 30 godina za život je zarađivao svirajući na zabavama. – Po tri dana i tri noći bio sam odsutan od kuće, i tako 30 godina. Mogli smo se već deset puta rastati – prisjeća se Petar, dodajući kako je u to vrijeme Marija kod kuće brinula za njihove dvije kćeri, ali i za djecu svojih najbližih članova obitelji te stare roditelje.

IMG 1c7c7c96d6b4d635080d1ae9b9c9d120 V

UŽIVAJU U UNUČADI

Radila je i na polju, brinula o svinjama i kravama, sve sama.
– Nisam cure zamarala s time. Rekla sam im neka uče, da ih za drugo ne treba biti briga. Mi ćemo raditi dan i noć – govori Marija te ističe kako je za svoje kćeri htjela lakši život nego što ga je ona imala. Sada su njihove kćeri odrasle, a Marija i Petar uživaju i u svojih šestero unučadi. Nakon mukotrpnog rada cijeloga života, zasluženo se odmaraju i uživaju jedno u drugom. Kako kažu, vole se više nego ikada, nadoknađuju sve vrijeme koje su prije uzele obveze. – Prije nismo imali vremena, a sada sve radimo zajedno. Vidimo da nam je život na izmaku i zato se trudimo iskoristiti svaki trenutak – govore nam sretni supružnici, držeći se pritom za ruke.
(www.icv.hr, ml; foto: ml, obiteljska arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content