Održan sastanak na temu provedbe Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji

Predstavnice Ministarstva hrvatskih branitelja i članice Povjerenstva za praćenje provedbe Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, Lucija Leovac i Petra Šćukanec, posjetile su 5. travnja 2018. godine Ured državne uprave u Virovitičko-podravskoj županiji. Sastanku su nazočili Sanja Bošnjak, predstojnica UDU VPŽ, Branko Giba, voditelj Službe za društvene djelatnosti i svi djelatnici UDU koji rade u rješavanju pravnih zahtjeva hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

Tema sastanka bila je provedba Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji. Sanja Bošnjak je naglasila da je do sada u DOM + programu registrirano oko 2000 zahtjeva hrvatskih branitelja s područja Virovitičko-podravske županije a od početka primjene novog Zakona do sada evidentirana su 183 predmeta hrvatskih ratnih vojnih invalida, 217 zahtjeva novčanih naknada za nezaposlene hrvatske branitelje, 38 zahtjeva roditeljskih mirovina, 16 zahtjeva za jednokratne pomoći i 25 zahtjeva za školske udžbenike. Istaknula je potrebu prioritetnog djelovanja svih relevantnih institucija s područja županije u procesu rješavanja prava hrvatskih branitelja.

Naglasila je izvrsnu suradnju s resornim Ministarstvom hrvatskih branitelja, sa samim ministrom Tomom Medvedom i njegovim pomoćnikom Nenadom Križićem te s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata koje zastupaju HRVI. Na sastanku je bilo riječi o konkretnim stvarima u provedbi ovog Zakona, izazovima s kojima se susreću djelatnici i s mogućnostima pojednostavljenja i ubrzanja samog postupka u rješavanju prava HRVI. (www.uduvpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content