Održana godišnja skupština Vatrogasne zajednice Općine Špišić Bukovica

Vatrogasna zajednica Općine Špišić Bukovica održala je u prostorijama DVD Špišić Bukovica godišnju izvještajnu skupštinu na kojoj su predsjednik Zlatko Maraković i zapovjednik Zdravko Pokupić podnijeli izvješće o radu zajednice. U sklopu nje djeluju DVD-i Špišić Bukovica, Vukosavljevica i Okrugljača a ukupno broji 205 odraslih vatrogasaca, od tog 60 operativnih vatrogasaca. Osim toga zajednica u svojim redovima ima 48 članova vatrogasnog pomlatka, 34 člana vatrogasne mladeži, te 15 počasnih članova. Raspolažu sa osam vatrogasnih vozila s pratećom tehnikom, a u prošloj su godini obavili 30 uspješnih intervencija. Imaju odlične natjecateljske rezultate, a posebno se ističu radom s mladima za što je zadužena vatrogasna časnica Marija Komar. Namjera im je bolje opremiti DVD Okrugljača koji raspolažu s skromnim tehničkim sredstvima te u rad zajednice u skoroj budućnosti uključiti i vatrogasce DVD Bušetina.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Zlatko Maraković tom prigodom zahvalio je svim članovima koji su dali svoj obol u radu, Županijskoj vatrogasnoj zajednici na čelu s predsjednikom Željkom Palkovićem, a posebne zahvale sa svesrdnu pomoć radu zajednice uputio je Općini Špišić Bukovica na čelu s načelnikom Hrvojem Milerom i predsjednikom Općinskog vijeća Tihomirom Majstorovićem.

Sve nazočne tom prigodom pozdravili su i predsjednik Županijske vatrogasne zajednice Željko Palković, nekadašnji predsjednik zajednice, član izvršnog odbora Milan Majetić te uz nazočnost predsjednika Općinskog vijeća Općine Špišić Bukovica Tihomira Majstorovića i načelnik Općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler koji je tom prigodom donirao vatrogascima osam prijenosnih radio uređaja za obavljanje komunikacije za vrijeme akcidentnih situacija i vatrogasnih vježbi.
(www.icv.hr, bs)

[g-gallery gid=”451723″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content