Općina Čačinci proslavila svoj 25. rođendan

Općina Čačinci proslavila je svoj 25. rođendan svečanom sjednicom općinskog Vijeća. Sjednici su nazočili ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, saborski zastupnici Josip Đakić, Vesna Bedeković i Ana-Marija Petin, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar, župan Virovitičko-podravska županije Igor Andrović i njegovi zamjenici Mario Klement i Darko Žužak, načelnik mađarske općine Csavoly Norbert Hamhaber, gradonačelnici, dogradonačelnici i načelnici gradova općina s područja Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije te mnogi drugi lokalni i županijsku dužnosnici, članovi udruga te vijećnici Općine slavljenika.

Dan općine Čačinci 13 Custom

Uoči sjednice čelnici općine uz visoke državne i županijske dužnosnike te hrvatske branitelje položili su cvijeće i zapalili svijeće ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u središtu općine prisjetivši se tako još jednom onih koji us svojim životima stvarali hrvatsku samostalnost. Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik općinskog Vijeća Čačinci Tomislav Tomić naglasivši kako svi vijećnici svojim marljivim i transparentnim radom čine sve kako bi ova općina i njeni građani živjeli što bolje i sigurnije te kako je ponosan na itekako vidljiv napredak u razvoju općine.

Dan općine Čačinci 16 Custom

O realiziranim projektima u proteklom razdoblju te onima koji će obilježiti blisku budućnost Općine, govorio je načelnik Mirko Mališ:

– Dan općine je prigoda da se pohvalio, ali i da ostanemo realni. U protekloj godini, a nakon dugih šest godina ignoriranja od strane državnih institucija napokon je nastavljena izgradnja sustava za odvodnju otpadnih voda uz pomoć naših državnih dužnosnika. Također u proteklom razdoblju je izvršena izmjena svih rasvjetnih tijela na području cijele općine u LED sustav, potom uz pomoć našeg ministra Tolušića i saborskih zastupnika, župana i drugih dužnosnika pokrenuli smo niz projekata krucijalno važnih za opstojnost naše općine kao što su izgradnja ceste do Jankovca u sklopu velikog projekta Parka prirode Papuk ”Geo priče”, zatim smo pokrenuli projekt izgradnje Dječjeg vrtića u Čačincima i još niz projekata je u planu i čekaju realizaciju. Općina Čačinci nastoji graditi svoju budućnost u duhu bogate tradicije, a istovremeno odgovoriti svim zahtjevima modernog doba. – rekao je između ostalog Mališ koji je po završetku svog obraćanja uručio nagrade vlasnicima najljepših okućnica pa su tako nagrađeni obitelj Štefok za prvo mjesto, obitelj Heged za drugo te obitelj Behin za treće mjesto.

Dan općine Čačinci 18 Custom

U nastavku sjednice obratio se župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović pohvalivši načelnika Mališa i općinski tim na sjajnom i predanom radu za boljitak općine:

– Mene posebno vesele projekti koji su najavljeni za budućnost, posebno tu mislim na projekt rekonstrukcije prometnice Slatinski Drenovac-Jankovac, projekt izgradnje dječjeg vrtića koji će zasigurno pomoći u pozitivnom pomaku demografskog razvoja te obrazovanja kako općine tako i županije. Županija će naravno i dalje davati punu podršku ovo općini kao i svakoj drugoj na području Županije koja radi ovako sjajne i korisne projekte za svoje sugrađane. Ono što me posebno veseli je podatak koji su nedavno saznali, a to je da je naša Županija među četiri u Hrvatskoj i prva u Slavoniji po ulaganju u obrazovanje prema proračunu 2018. Godinu. I zato ćemo ulagati i dalje i još više jer razvoj obrazovanja ne znači samo razvoj društva nego i razvoj gospodarstva. – rekao je Andrović.

Državni tajnik u Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar naglasio iznimnu aktivnost rada načelnika Općine i njegovog tima te da je taj i takav rad poruka svima na nivou RH da svoju obvezu prema svim općinama, moraju izvršavati i podržavati ih u svakom smislu.

Dan općine Čačinci 20 Custom

Čestitajući 25. rođendan općini Čačinci saborski zastupnik Josip Đakić je između ostalog rekao:

– Samo rezultati učinjenog u proteklom razdoblju čine vjerodostojnim onoga koji je prvi među jednakima, izabran da predstavlja općinu i da se brine o njoj, služi svom narodu i da tako djelujemo svi u zajednici, jedni s drugima i onima s najviših državnih nivoa. Ja sam uvijek presretan kada dođem na proslavu Dana općine ovdje u Čačince jer znam da iza nas svih zajedno, stoje rezultati koja ostaju trajna vrijednost. I zato i danas kažem neće nas nitko razjedinjavati po bilo kojoj osnovi bez obzira na to što političke opcije uvijek dijele svoje sučeljavanje i pokušavaju svim sredstvima da budu bolji jedan od drugoga. Mi dokazujemo djelima kako od najmanjih jedinca, a to su općine pa potom u županijama ina kraju u državi jer djela su taj ukras koji čine političara vjerodostojnim – naglasio je Đakić.

Dan općine Čačinci 21 Custom

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić naglasio je kako je kao ministar obišao mnoge općine u Hrvatskoj te kako se malo koja može pohvaliti projektima i radom kao općina Čačinci:

– Čačinci uistinu idu u pravom smjeru, svaki projekt je višestruko koristan i potreban ovim mještanima i zato smo uvijek tu da pomognemo kad treba. Ja sam osobno Čačincima ostao dužan jednu veliku stvar, a to je taj vrtić i eto na moje veliko zadovoljstvo i tu smo priču riješili i to je jedan veliki korak ka ostanku mladih na području ove općine. Naša su vrata uvijek otvorena, kako Čačincima, tako svim općinama s područja Županije i mi činimo sve da pomognemo, ali naravno ne bi mogli pomoći da nema projekata i ljudi koji ih stvaraju i zato smo ponosni na sve naše općine pa tako naravno i Čačince koji rade velike stvari – rekao je Tolušić.

Dan općine Čačinci 12 Custom

Sjednica je zaključena podjelom javnih priznanja zaslužnima pa su tako predsjednik Vijeća Tomislav Tomić i načelnik Mirko Mališ uručili zahvalnice obitelji Milovac iz Čačinaca za doprinos u razvoju društvenog života i kulturno-umjetničkog stvaralaštva, Stjepanu Cukoviću iz Paušinaca za humanost u darivanju krvi, boćarskom klubu Dalmatinac iz Bukvika za razvoj športa te JU Parka prirode Papuk za razvoj turizma i infrastrukture te očuvanje i zaštitu prirode na području općine. Plaketu Općine dobio je generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković za poseban doprinos u razvoju infrastrukture na području općine. U ime nagrađenih zahvalio se ravnatelj Ju parka prirode Papuk Alen Jurenac, a svečanost su zaključili članovi KUD-a Čačinci koreografijom slavonskih pjesama i plesova. (www.icv.hr, vg)

Dan općine Čačinci 14 Custom Dan općine Čačinci 17 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content