Papuk extreme challenge je jedinstvena turistička reklama Istočne Hrvatske

U sklopu 50. Orahovačkog proljeća, Plivački klub ”Orahovica” priprema veliki sportsko-turistički spektakl Papuk extreame challenge, sačinjen od sportskih natjecanja državne razine do prije svega promocije ljepota Orahovice, Virovitičko-podravske županije i cijele Slavonije. U cilju što bolje podrške i što veće promocije ovoga kraja, Plivački klub organizirao je inicijalnu radionicu u kojoj su sudjelovali predstavnici organizatora i njihovih partnera na projektu te predstavnici sponzora koji podržavaju cijelu priču. Radionica je krenula obilaskom terena na kojima će odvijati natjecanja i drugi sadržaji, a potom je u višenamjenskoj dvorani u Orahovici održan radni sastanak i okrugli stol svih sudionika s ciljem da svatko tko ima viziju pospješivanja ovog projekta predoči svoju ideju i smjernice razvoja i manifestacija, ali i turističkog razvoja ovoga kraja:

– Organizacijom Papuk Extreme Challenge-a javila se i potreba za iniciranjem ponešto drugačijih smjernica u razvoju turizma grada Orahovice i otvaranjem novih mogućnosti razvoja turističke ponude i proizvoda na području Virovitičko-podravske županije. U ovom kontekstu, Plivački klub Orahovica i Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije okupila je radni tim koji bi svojim ingerencijama, kvalifikacijama ili dosadašnjim dugogodišnjim iskustvom pokušao sugerirati smjernice i sadržaje budućeg akcijskog plana turizma na području grada Orahovice, Virovitičko-podravske županije ali i cijele regije Slavonije, odnosno istočne Hrvatske. Iznimno smo zadovoljni rezultatima ove radionice i zasigurno će ih u pripremi manifestacije biti još. – rekao je predsjednik Plivačkog kluba orahovica Nikola Borić.

Još je samo mjesec i pol dana do početka Papuk extreme challenga, a već sada je poznato da bi manifestaciju trebalo pohoditi preko 100 samo sportaša:

– Očekujemo jako veliki broj ljudi, što sportaša što posjetitelja i pratitelja cijele priče. Broj sportaša se već sada kreće oko 1000, a još nemamo konačnu brojku i moram reći da uz same sportaše ide i veliki broj njihovih pratitelja. Iako smo mi mladi, rekla bih s odraslim mozgom u dječjem tijelu, svjesni smo odgovornosti koja je nas stavljena i dajemo sve od sebe da svom gradu pripremimo nešto na što će svi biti ponosni. – rekla je direktorica festivala Ada Tikvan.

Glavni predavača na radionici bio je pomoćnik direktorice Turističke zajednice VPŽ Josip Mikolčić koji je potvrdio kako je Papuk extreme challenge jedinstvena promocija turizma cijele istočne Hrvatske:

– Papuk extreme chalnege je jedna od najvećih manifestacija općenito na području Istočne Hrvatske, znači cijele Slavonije. Ovo govori u prilog koliki su ustvari kapaciteti i mogućnosti razvoja samo sportsko-rekreacijskog turizma ovoga kraja, a da ne naglašavamo svih drugih grana jer će upravo ovaj sportski dio svi ostali oko toga imati svoju korist. Moram pohvaliti mladi tim Plivačkog kluba koji je pokrenuo inicijativu cijele ove priče i upravo zbog ozbiljnosti, sjajnu ideje i tijeka organizacije cijelog projekta TZ VPŽ je u potpunosti stala iza istoga i bit će puna podrška, a dolazak niza turističkih djelatnika iz cijele Hrvatske i sponzora na ovu radionicu je pun pogodak i nužnost za ovakva događanja. – zaključio je Mikolčić.

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content