Pri kraju su radovi na energetskoj obnovi Srednje škole Marka Marulića u Slatini

Pri kraju su radovi na Srednjoj školi Marka Marulića u Slatini, u sklopu projekta „Energetska obnova zgrade školske sportske dvorane Srednje škole Marka Marulića Slatina“, nositelja Virovitičko-podravske županije. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Potpisnici ugovora su: Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Virovitičko-podravska županija kao nositelj projekta koji je napisala VIDRA. Ukupna vrijednost projekta iznosi 5.203.703,31 kuna. Radove na školi, obišao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović, kao i gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić, te Darko Špoljarić, ravnatelj Srednje škole Marka Marulića.

Svrha projekta je da se energetskom obnovom zgrade školske sportske dvorane Srednje škole Marka Marulića osiguraju uvjeti za smanjenje potrošnje energije za grijanje/hlađenje na godišnjoj razini od smanjenja 50% u odnosu na godišnju potrošnju energije za grijanje/hlađenje prije provedbe projekta. Osim toga, smanjit će se emisija štetnih emisija CO2 u okoliš, stvoriti zdravije okruženje i ugodniji boravak ciljanoj skupini. Navedeno će koristiti za poboljšanje uvjeta školovanja, a što će rezultirati povećanjem učinkovitosti odgoja i obrazovanja.

IMG 1145

Projektom će se poboljšati toplinska zaštitna ovojnica (toplinska izolacija vanjskih zidova, toplinska izolacija zidova prema negrijanom prostoru, toplinska izolacija podova prema negrijanom prostoru, toplinska izolacija krovišta iznad grijanog prostora i zamjena vanjske stolarije). Uređene su svlačionice za učenike i sportaše. Mijenja se postojeća rasvjeta s rasvjetom veće učinkovitosti, kao i zamjena plinske kotlovnice novim visokoučinkovitim sustavom grijanja, zamjena instalacija prirodnog plina, zamjena postojećeg sustava pripreme potrošne tople vode, zamjena sustava ventilacije visokoučinkovitim sustavom prozračivanja s rekuperacijom te instalacija solarnih kolektora. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content