Prijavljeni novi projekti na području Virovitice: Doznajte što se planira graditi

Grad Virovitica, u suradnji s Razvojnom agencijom VTA, prijavio je pet projekata na natječaje Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja kojima se potiče razvoj komunalnog gospodarstva, pomaže gradovima i općinama u izradi prostornih planova i sprečavaju štetne posljedice klizišta.

U sklopu natječaja za razvoj komunalnog gospodarstva prijavljena je izrada projektne dokumentacije za izgradnju spojne ceste Ulica Ljudevita Gaja-Vinkovačka cesta. Projektnim prijedlogom izradit će se projektna dokumentacija za izgradnju ceste, pješačke i biciklističke staze. Izgradnja spojne ceste rezultirala bi boljom protočnošću prometa u gradu Virovitici, povećanjem sigurnosti sudionika u prometu, te boljom povezanošću centra s poduzetničkom zonom i rubnim dijelovima grada.

Drugi prijavljeni projekt razvoja komunalnog standarda je izgradnja nogostupa od Ul. Zlatnog polja do spoja s postojećim nogostupom u Rezovcu. Izgradnja nogostupa rezultirat će povećanjem sigurnosti svih sudionika u prometu, povećanjem kvalitete sudjelovanja u prometu stanovnika virovitičkih prigradskih naselja.

Izrada projektne dokumentacije Gajeva-Vinkovačka vrijedna je 172 tisuće kuna, a izgradnja nogostupa vrijedna je 900 tisuća kuna. Traženo sufinanciranje ministarstva je 30 posto, dok će se ostatak sredstava osigurati iz gradskog proračuna.

Izrada Urbanističkog plana uređenja Novo groblje prijavljena je na natječaj sufinanciranja izrade prostornih planova. Projekt je vrijedan 108 tisuća kuna.

Za sanaciju klizišta prijavljena su dva projekta, projekt sanacije klizišta u Svetom Đurađu vrijedan 812 tisuća kuna i sanacija klizišta u Ulici Svetog križa u Milanovcu vrijedna 625 tisuća kuna.

Podizanjem komunalnih standarda i ulaganjem u infrastrukturu Gradska uprava nastoji unaprijediti kvalitetu života građana Virovitice i pridonijeti održivom razvoju cijelog kraja. Od značajnijih projekata trenutno je u tijeku obnova dvorca Pejačević vrijedna preko 81 milijun kuna.
(vta.hr; foto: Ilustracija)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content