RIBIČKA PRIČA: Lovio šarana, ulovio soma od 35 kilograma

Sreća se danas (subota) osmjehnula Željku Đuroviću, ribolovcu iz Sv. Đurađa nedaleko od Virovitice. Na virovitičkim ribnjacima, nešto prije podneva, ulovio je svoj životni ulov – soma dugog 170 centimetara i teškog 35 kilograma.
– Ne mogu opisati koliko sam sretan, ovo mi je najveći ulov u životu i to samo dan prije početka lovostaja – kaže nam oduševljeni Željko, koji ističe kako je na ribnjacima u biti lovio – šarana.

som4

– Bacio sam kukuruz, kao i obično, a kad je riba povukla, i nije puštala, znao sam da to ne može biti šaran. Ulovio se na šaranski štap od tri libre, koji i nije moj, posudio sam ga, pa sam se cijelo vrijeme brinuo hoće li štap izdržati, hoće li ga oštetiti, jer je skup – o borbi između ribe i ribiča koja je trajala punih 45 minuta priča nam Željko, ponosan što je na današnjem ribolovu s njim bio i četverogodišnji unuk Marin.

 

som3

 

– Rekao sam mu: dedi se danas posrećilo, da ne misli kako se takve ribe izvlače svaki dan, nego da zna kako je ovo zaista rijetkost, da se dogodilo jednom u mnogo, mnogo godina. Bit će i on ribič, siguran sam, kao i ja, odmalena – sa smiješkom kaže Željko, član ŠRĐ Ođenice.

Nakon što je divovskog soma izvukao na obalu, odmah je ovjekovječio trenutak koji će pamtiti zauvijek, a svoju sreću poželio je podijeliti i s javnošću.

som1

Ulov je dodatni razlog za veselje jer će njime obradovati i druge, kaže ribič Željko.
– Ovaj će som završiti u ‘fišu’, nešto ćemo spremiti za kasnije, a veći dio ćemo podijeliti drugima. Obitelji, prijateljima, susjedu koji je imao pune ruke posla oko rezanja na manje komade, ma bit će za sve – poručuje sretni ribič Željko.

(www.icv.hr, mlo, snimio: obiteljski arhiv)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content