ŠAH: Branimir Markotić pobjednik mini-turnira u Dnevnom boravku GDCK Virovitica

U okviru programa „Otvorena vrata za druženje“ danas je u Dnevnom boravku Gradskog društva Crvenog križa Virovitica održan šahovski turnir. Na turniru je sudjelovao veći broj sudionika, uglavnom umirovljenika, a pobjednik je nakon dvosatne „borbe“ i šest odigranih partija bio Branimir Markotić. Drugoplasirani je Zvonimir Požežanac, a trećeplasirani Željko Žuti.

Dnevni boravak redovito jednom mjesečno organizira za svoje korisnike i sve ljubitelje šaha mini-turnir. Kako nam je rekla voditeljica Dnevnog boravka Sanja Kolar, jedan od ciljeva ove aktivnosti je popularizirati šah – plemenitu igru koja u sebi sadrži elemente matematike, logike i umjetnosti. S obzirom na to da šah nije masovan i posebno popularan sport, u Dnevnom boravku se nadaju da će ovim turnirima omasoviti šah. Radi se i na tome da se šahovskim turnirima u Boravku priključe i mlađi naraštaji – učenici osnovnih i srednjih škola te volonteri.

Projekt „Otvorena vrata za druženje“ provodi se u organizaciji Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, GDCK Virovitica i Grada Virovitica.
(www.icv.hr, zv)
[g-gallery gid=”450208″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content