Slatinski rogisti nastupili na 22. susretu lovačkih rogista u Osijeku

U organizaciji Hrvatskog lovačkog saveza Osječko-baranjske županije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede RH, u Osijeku je, 21. travnja, održan 22. susret lovačkih rogista i pjevačkih zborova na kojem su nastupili i Slatinski rogisti, rogisti Lovačkog saveza Virovitičko-podravske županije.

Slatinski rogisti glazbena su sekcija Virovitičko-podravske županije osnovana 2014. godine na inicijativu nekolicine zaljubljenika u glazbu uz pomoć Lovačkog saveza Virovitičko-podravske županije. Uglavnom su to glazbenici potekli iz Gradske glazbe Slatina, a ima ima ih šestorica koji rade iz ljubavi prema glazbi, potpuno dragovoljno i amaterski. Pomicanje kulture muziciranja na puhačkim instrumentima, te očuvanje i pronošenje te jedinstvene tradicije osnovne su vrijednosti koje se ogledaju u radu skupine rogista, koji su unatoč kratkom razdoblju rada imali desetak uspješnih javnih nastupa na međunarodnim i državnim susretima rogista.

Na osjčkim susretima nastupili su: Dražen Nemat, Davor Turček, Luka Vlajnić, Domagoj Krpan, Zoran Vlajnić i Damir Culej. Dirigent Slatinskih rogista bio je Zoran Vlajnić. (www.icv.hr, af)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content