Slatinski vatrogasci opskrbljuju Slavonski Brod s pitkom vodom

Odmah nakon saznanja o zagađenju vode u Slavonskom Brodu, Javna vatrogasna postrojba grada Slatine uputila je tamo jedno vozilo, cisternu, kako bi pomogli u snabdjevanju lokalnog stanovništva pitkom vodom.

– U subotu ujutro, u pet sati i trideset minuta, poslali smo cisternu s pitkom vodom i vozačem u Slavonski Brod na opskrbu stanovništva. Cisterna će ostati do daljnjega dok se stanje ne popravi, odnosno dok voda ne bude bila ispravna za piće. U petak će biti smjena vozača, a cisterna, kako sam rekao, ostaje dalje na terenu. Trenutno je na terenu Josip Cerjak, a u petak će ga zamijeniti Milan Javorović. Cisterna s pitkom vodom za lokalno stanovništvo se nekoliko puta puni tamo s izvora koji su ispravni, odnosno gdje je voda ispravna za piće i onda se dijeli stanovništvu Slavonskog Broda i ostalih mjesta gdje je to potrebno – rakeo nam je zapovjednik JVP grada Slatine Stjepan Venus.

Vozača, vatrogasca Milana Javorovića, zatekli smo na Trgu sv. Josipa gdje je s kolegom Brankom Beloševićem punio gradsku fontanu s vodom koja bi ovih dana trebala biti puštena u rad, nakon tehničkog pregleda i usklađivanja mlaznica, tako da će središnji slatinski gradski trg ponovo zasjati u punom sjaju i biti jedna od atrakcija grada za foto selfie, kao i prošle godine. (ADF)30073873 1776061402415812 758274241 o

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content