Srednja škola ”Stjepan Ivšić” Orahovica proslavila Dan škole: nagrađeni najuspješniji učenici i mentori

Srednja škola ”Stjepan Ivšić” Orahovica proslavila je Dan škole uz projektni dan i malu svečanost kojoj su nazočili župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović i njegov zamjenik Darko Žužak te gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin. Dan je započeo prezentacijom projektnih ideja i svih predmeta u kojoj su orahovački srednjoškolci još jednom pokazali iznimnu talentiranost i kreativnost.

Na svečanosti sve za njih za tu aktivnosti, ali i za cjelokupni rad i sjajne uspjehe tijekom školske godine pohvalio je ravnatelj Zorislav Milković:

– U ovoj školskoj godini imali smo 287 učenika u 14 razrednih odjela u programima opće gimnazije, strojarstva, ekonomije i trgovine, poljoprivrede i ugostiteljstva. U nastavi je radilo 44 nastavnika i stručnih suradnika. Uz redvne odgojno-obrazovne zadaće, škola je bila sjecište brojnih kulturnih, zabavnih i športskih događanja kao što su izložbe, predavanja i predstavljanja knjiga, ekskurzije i izleti, projekti humanitarnog i ostalog rada i za sve te aktivnosti kao i za sjajne uspjehe na državnim i županijskim natjecanjima pohvaljujem sve učenike i mentore. Isto tako zahvaljujem se Gradu Orahovici i gradonačelnici Ani-Mariji Petin koji su osigurali nagrade zahvale učenicima i njihovim mentorima. – rekao je između ostalog Milković.

2804srednjaskola5

Potom se nazočnima u prepunoj društvenoj dvorani obratio župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović:

– Slušajući ravnatelja Milkovića u nabrajanju svih aktivnosti i uspjeha ove škole, moram reći da je ovo jedan sjajan primjer kako jedna škola raditi i upravljati. Mi smo tu kao osnivač koji se svojski trudi da svi učenici i profesori imaju najbolje moguće uvjete za rad kao uostalom i u svim školana na području županije. Dokaz tome je i činjenica da je naša županija četvrta u Hrvatskoj i prva u Slavoniji po ulaganju u obrazovanje i to je samo početak jer ćemo i dalje nastaviti još i više. Ova škola je odličan primjer kako uz redovna sredstva proračuna županije i škole treba koristiti i sredstva EU fondova. Na nama još jedan veliki projekt koji se čeka već nekoliko godina, a to je izgradnja nove srednje škole za koju imamo građevinsku dozvolu i gdje vrijednost oko 23 milijuna kuna. Konstantno sam u razgovoru s ministricom Žalac i mogu reći da i taj projekt polako dolazi na realizaciju, a kada škola bude izgrađena bit će znatno olakšan rad ne samo srednjoj, nego i osnovnoj školi jer će biti omogućen jednosmjenski rad. – rekao je Andrović.

2804srednjaskola2

Na kraju svečanosti najuspješnijim učenicima kao znak zahvale i pohvale knjige su uručili ravnatelj Milković i gradonačelnica Ana-Marija Petin koja je također pohvalila orahovačke srednjoškolce te obećala i daljnju punu potporu Grada radu srednje škole. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content