Svečano obilježena 25. obljetnica Udruge ratnih veterana Hrvatske ”Hrvatski domobran” Ogranak Slatina

Obilježavanje 25. obljetnice Udruge ratnih veterana Hrvatske ”Hrvatski domobran” Ogranak Slatina i 150. obljetnice domobranstva u Hrvatskoj, započelo je svetom misom u crkvi sv. Josipa u Slatini.

Nakon svete mise svi su se nazočni zaputili ka Spomen obilježju poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade gdje su izaslanstva zapalila svijeće i položila cvijeće, a potom su krenuli na Gradsko groblje položiti položiti vijence i zapaliti svijeće kod Križa mučenika.

Nakon odavanja počasti svim poginulim za slobodu Hrvatske u Hrvatskom domu u Slatini održana je svečana sjednica. Poslije intoniranja hrvatske himne i odavanja počasti poginulima za slobodu Hrvatske minutom šutnje, uvodne, pozdravne, riječi nazočnima je uputio predsjednik Udruge ratnih veterana Hrvatske ”Hrvatski domobran” Ogranak Slatina, Ivan Levar.

Poslije pozdravnih riječi predsjednika Levara prikazan je kratki film o Domovinskom ratu na slatinskom području, kojeg je prokomentirao ratni zapovjednik stožerni brigadir Josip Černi.

Prisutnima su se obratili privremeni pročelnik u Gradskoj upravi Krunoslav Šarabok, predsjednik Županijske skupštine VPŽ Miran Janečić i pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić koji je na kraju svog konstruktivnog i ohrabrujućeg govora predsjedniku udruge Ivanu Levaru uručio veliku zastavu, posebno napravljenu za Udrugu ratnih veterana Hrvatske ”Hrvatski domobran” Ogranak Slatina na čemu se predsjednik Levar posebno zahvalio.

Za kraj svečane sjednice povjesničar Josip Jurčević je održao predavanje o domobranstvu u Hrvatskoj.

Pokrovitelj obilježavanja bilo je Ministarstvo hrvatskih branitelja, a supokrovitelji Virovitičko-podravske županija, Grad Slatina, te općine Čađavica, Mikleuš, Nova Bukovica i Voćin. Cjelokupni program vodila je Helena Hegediš. (ADF)

[g-gallery gid=”449559″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content