U Osijeku održana premijera predstave Bijela kuga, „najslađe predstave“ VIRKAS-a 2018.

Nakon izuzetne premijere (praizvedbe) na zatvaranju Virkasa predstave Bijela kuga po romanu Dubravka Habeka, u režiji Roberta Raponje, u nedjelju, 22. travnja održana je i osječka premijera predstave. Predstava je nastala u koprodukciji Umjetničke akademije u Osijeku i Kazališta Virovitica, dok će dan kasnije na istom mjestu u isto vrijeme biti održana izvedba s dijelovima na njemačkom jeziku.

O uspjehu predstave na zatvaranju Virovitičkih kazališnih susreta – Virkasa 2018. koja je, prema ocjeni gledatelja, proglašena „Najslađom predstavom“ s ocjenom 5.0 i osječka premijera je doživjela ovacije publike koja je u prepunoj Barutani, na lijevoj obali Drave, pokazala kako izuzetna sinergija studenata Umjetničke akademije iz Osijeka i Kazališta Virovitica može uroditi jednom iznimno kvalitetnom i razumljivom predstavom koja svojom tematikom, a napose nakon izuzetne korespondencije s publikom, može vrlo lako postati i svevremenska što tematikom i poetskim realizmom, što vrsnim mladim ansamblom pod ravnanjem profesora Roberta Raponje.

Predstavu su pogledali i ravnatelj Kazališta Virovitica Miran Hajoš i pročelnik za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica koji su još jednom istaknuli važnost ovakvih projekata i suradnju Kazališta Virovitica s Umjetničkom akademijom te kazalištima u regiji.

Režiju predstave potpisuje Robert Raponja, scenu Krešimir Tomac, kostime Larisa Vukić (pod mentorstvom Jasmine Pacek), a glazbu Marijan Čavar.

U predstavi igraju Blanka Bart, Katica Šubarić, Luka Stilinović, Vedran Dakić, Matko Duvnjak Jović, Selena Andrić, Anna Jurković, Monika Lanšćak, Tena Pataky, Lucija Subotić, Magdalena Živaljić Tadić, Domagoj Ivanković i Rea Kamenski-Bačun. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content