U subotu, 14. travnja međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa u OŠ Vladimir Nazor

U subotu, 14. travnja, GDCK Virovitica i Osnovna škola “Vladimir Nazor“ Virovitica biti će domaćini međužupanijskog natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa, na kojemu će nastupiti ekipe iz Osječko-baranjske i Virovitčko podravske županije. Cilj natjecanja je motivirati mlade osobe za humanitarno djelovanje u zajednici i okupiti ih radi razmjene iskustava i ideja o radu mladih Hrvatskog Crvenog križa.

Natjecanje se odvija istovremeno u dvije kategorije i to: podmladak (osnovna škola), i mladi (srednja škola).

Sadržaj natjecanja čine dva tematska dijela koja čine:

-provjera znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca,Hrvatskom Crvenom križu,međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima
– provjera znanja i vještina iz pružanja Prve pomoći

U kategoriji podmlatka (osnovna škola) nastupiti će 9 ekipa iz društava Crvenog križa: Beli Manastir, Darda, Donji Miholjac, Đakovo, Orahovica, Osijek, Slatina, Valpovo i Virovitica.

U kategoriji mladi (srednja škola) nastupiti će 8 ekipa iz društava Crvenog križa: Beli Manastir,Donji Miholjac,Našice,Orahovica,Osijek,Slatina,Valpovo i Virovitica. U svakoj ekipi natječe se 5 članova, dok je jedan član u pričuvi.

GDCK Virovitica predstavljaju u kategoriji podmlatka učenici Osnovne škole “Vladimir Nazor“ Virovitica, a u kategoriji mladi učenici Tehničke škole (medicinari) Virovitica. Mjesto i vrijeme održavanja natjecanja : Osnovna škola “Vladimir Nazor“ Virovitica s početkom u 10,00 sati.

(www.icv.hr, GDCK Virovitica; foto: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content