Udruga umirovljenika Zdenci proslavila 10. rođendan

Udruga umirovljenika općine Zdenci godišnjom je skupštinom u prepunom Domu kulture proslavila 10. rođendan, a u nazočnosti načelnika općine Tomislava Durmića, predsjednice općinskog Vijeća Marije Dedaj, predsjednika Matice umirovljenika VPŽ Stjepana Viraga te mnogih drugih.

O uspješnom 10-godišnjem radu, a posebno u proteklom jednogodišnjem razdoblju, govorila je predsjednica Udruge Vidica Kovačević istaknuvši kako je cilj Udruge okupljanje umirovljenika, njihovo druženje i zabava te bilo pomoć koju Udruga nudi.

zdenci2
-Iako sam tek godinu rada na dužnosti predsjednice, u Udruzi radim duže vrijeme. Ponosna sam što sam danas na čelu ovog kolektiva naše općine. Transparentnost i vjerodostojnost te briga o trošenju sredstava osnovna su zadaća Upravnog odbora udruge i mene kao odgovorne osobe i u tome želimo ustrajati. Ovo je godina naše prve velike obljetnice, od 25. listopada 2008. godine, kada smo osnovani – rekla je V. Kovačević.

zdenci1

Istaknula je da je umirovljenicima druženje jako važno i da stoga Udruga veliku pozornost posvećuje upravo okupljanju članova. – Na ovaj način naše dane možemo provesti sa što više osmijeha na licu i radosti u srcu, s puno ljubavi, poštovanja i zajedništva – rekla je V. Kovačević.

U planu rada za naredno razdoblje istaknula je kako će Udruga i dalje ustrajati na organizaciji izleta, druženja i pomagati umirovljenicima u okviru svijih mogućnosti. Na pomoći je posebno zahvalila Općini Zdenci i načelniku Tomislavu Durmiću, kao i GDCK-u Orahovica.

Nazočnima su se obratili i gosti iz udruga s područja Virovitičko-podravske i Osječko-baranjske županije i Stjepan Virag, predsjednik Matice umirovljenika VPŽ.

zdenci3

Čestitku na desetoj obljetnici rada uputio je i načelnik Općine Tomislav Durmić.
-Moram pohvaliti udruge i njihovu predsjednicu Vidicu Kovačević na aktivnom radu. Takav rad se mora vrednovati, a kao Općina to i činimo. I nadalje ćemo biti na raspolaganju Udruzi, koliko budemo u mogućnosti. Od srca svim zdenačkim umirovljenicima čestitam 10. rođendan njihove Udruge – rekao je T. Durmić.

Na kraju Skupštine, Udruga je podijelila zahvalnice najzaslužnijim članovima za predan rad te pojedincima koji su unaprijedili rad Udruge kroz ovih deset godina postojanja. Umirovljenici su se početaka osnutka Udruge i njenoj prvog desetljeća sjetili i putem izložbe fotografija. (www.icv.hr, vg)

zdenci4

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content