Vatrogasna zajednica Orahovica više nego aktivna

Vatrogasna zajednica Orahovica održala je svoj uredovnu, godišnju Skupštinu na kojoj je predstavljen i analiziran rad u proteklom razdoblju. Izvješće o radu Zajednice i operative podnio je zapovjednik Robert Orina ističući kako je Zajednica kako kroz svoja društva tako i samostalno bila više nego aktivna:

– Posebno se ponosimo na organizaciju dječjeg višeboja, odnosno natjecanje djece u vatrogasnim igrama kojim pokušavamo privući djecu ovoj plemenitoj organizaciji i paralelno ih odvući od računala i televizora. Ovo natjecanje je prošle godine održano po četvrti puta i pokazalo se sjajnim jer sudjeluje jako puno djece i njime dobivamo na brojnosti u našim vatrogasnim dječjim ekipama. Imali smo niz intervencija požarnih i tehničkih, uglavnom se to odnosi na najveće, vatrogasno društvo iz Orahovice, ali moram naglasiti da si i ostala društva sve svoje zadaće odradila na visokom nivou. Također, ono što nas posebno veseli je činjenica da se sve više vatrogasaca odaziva na razna osposobljavanja i edukacije jer nam je stručni kadar prijeko potreban u svim društvima i samoj Zajednici – rekao je između ostalog.

Orina te u planu za tekuće razdoblje izdvojio nekoliko redovnih aktivnosti te pomoć u organizaciji proslava velikih jubileja DV D-a Nova Jošava 70 godina postojanja i DVD Dolci 90. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content