Veleposlanik Indije u RH održao predavanje u POU Slatina, ”Indijska ekonomija”

Veleposlanik Indije u Republici Hrvatskoj, Sandeep Kumar, jučer je na inicijativu ravnateljice Danijele Fabric Fabijanac posjetio Pučko otvoreno učilište Slatina u pratnji slatinskog gradonačelnika Denisa Ostrošića, gdje je za učenike četvrtih razreda SŠ Marka Marulića Slatina u Art dvorani održao predavanje ”Indijska ekonomija”.

– S obzirom da smo ove godine nastupali na Viroexpu, gdje se je predstavljalo i indijsko Veleposlanstvo, sasvim smo slučajno s njima stupili u kontakt. Oni su bili iznenađeni da tako mali grad kao Slatina ima svoje kino, te smo s njima razgovarali o mogućnosti prikazivanja indijskih filmova u našem kinu. Također, oni su nam ponudili suradnju da dio festivala indijskog filma, koji se u Hrvatskoj jedino održava u Zagrebu, prenesemo u slatinsko kino. Izrazili su želju vidjeti Slatinu, održati neko svoje predavanje, vidjeti kakvu industriju imamo u gradu, pa smo mi složili jedan program u kojem su posjetili Industrijsko-obrtničku školu Slatina, a poslije predavanja o indijskom gospodarstvu za učenike, maturante Srednje škole Marka Marulića Slatina išli smo posjetiti Gradsku upravu gdje smo razgovarali o budućoj mogućoj suradnji i dogovorili skoro održavanje Dana indijske kulture, nakon toga smo obišli tvrtke Marinada i Anka, a za kraj posjeta smo ih odveli u središte kulture našeg grada, Zavičajni muzej Slatina – objasnila je posjet indijskog veleposlanika Sandeepa Kumara Slatini, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Slatina Danijela Fabric Fabijanac.

31253090 1938579532841590 4584092940904693760 n

Slatinski srednjoškolci su sa zanimanjem popratili predavanje veleposlanika Kumara na engleskom jeziku, te su aktivno sudjelovali u raspravi postavljajući zanimljiva pitanja veleposlaniku. (www.icv.hr, AF)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content