Virovitičani Teo Lorenzo Radović i Luka Ljulj nastupili na 65. Međunarodnom stolnoteniskom prvenstvu “Zagiping 2018.”

Protekli vikend je u Zagrebu odigrano 65. Međunarodno stolnotenisko prvenstvo – Zagiping 2018. U tri dvorane zagrebačkog Doma sportova na 50 stolova igralo je preko 750 mladih stolnotenisača iz 15 europskih država, a po prvi puta su sudjelovali i igrači iz SAD-a. Ovo je jedan on najmasovnijih i najkvalitetnijih turnira za mlađe uzraste u Europi. Ovu veliku manifestaciju otvorio je Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, te legenda ovog sporta Dragutin Šurbek koji je ujedno i predsjednik organizacijskog odbora.

Na ovoj velikoj manifestaciji nastupili su i dva Virovitičanina, Teo Lorenzo Radović i Luka Ljulj u kategorijama najmlađih kadeta. Prvog dana natjecanja Radović je odličnim igrama u grupi prošao skupinu s dvije pobjede, 3:0 i 3:0 te jednim porazom 1:3 i plasirao se u drugi dio natjecanja gdje ga je čekao Matej Kinkela, 40. igrač s HSTS–ove rang liste iz Opatije te je uspješno prošao i tu prepreku sa 3:1 (8:11, 11:9, 11:2, 11:3) u setovima i osigurao drugi dan natjecanja. U subotu je igrao s 12. nositeljem turnira, Rumunjom Markom Forgacsem no sjajnom igrom Radović odnosi pobjedu 3:0 u setovima (12:10, 11:7 i 14:12).

U nastavku turnira slijedi još teži protivnik kojeg Radović nije mogao “proći” za plasman u završnicu turnira. Poraz 3:0 u setovima od 3. nositelja turnira, mađarskog igrača Balazsa Leia, kasnijeg finalistu ovog turnira . Drugi predstavnik Virovitice, također član “STK” Virovitice, Luka Ljulj nije uspio proći grupnu fazu natjecanja i s tri poraza (3:0, 3:0 i 3:0) ostao bez plasmana i bodova na ovom jakom turniru. Igrače su vodili treneri Berigoj Zdjelar i Miroslav Radović. (www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content