VIROVITIČKE SNAGE NA HRVATSKOJ SCENI: Kantautorski duo Auguste izdaje drugi album

Još jedna glazbena skupina koja je usko povezana uz Viroviticu ovih dana priprema izlazak novog albuma. Riječ je o grupi Auguste, talentiranom kantautorskom dvojcu u kojem se nalazi naša sugrađanka Ivana Lulić, porijeklom iz Špišić Bukovice. Uz Gordanu Marković, Ivana je pjevačica, gitaristica i autorica pjesama, a grupa u široj postavi uključuje još jednog Virovitičanina, klavijaturistu Mihaela Kurjančića, te Tomislava Šuška, producenta njihovog materijala i člana naše Vatre.

Ivana i Gordana ovih su dana predstavile novi singl „Kad bi samo znao“, pjesmu koja najavljuje njihov drugi album „Daleko od svega“. Ploča se već dugo priprema i snima, a datum izlaska je najavljen za 4. svibnja, 3 godine nakon zapaženog prvijenca „Sve što je nekada bilo važno“.

Djevojke su u nekoliko riječi prokomentirale novu pjesmu:

– „Kad bi samo znao“ prva je pjesma koju smo napisale za ovaj album. Ne treba puno da čovjek bude sretan – ljudi često kompliciraju svoje odnose. Nisu nam potrebne bočice u kojima ćemo čuvati serotonin i endorfin, pa ih vaditi po potrebi. Treba biti zahvalan na malim stvarima i iz dana u dan podsjećati se na vrijednost malih trenutaka koje gotovo uvijek zanemarujemo. Sve je u stavu. Kako kaže jedan stih „Oblake nad nama baš nitko ne drži na uzici – pusti da ih otpuše vjetar“. O tome je riječ u novom singlu – otkrivaju Ivana i Gordana.

Drugi album „Daleko od svega“ donijet će 9 autorskih pjesama Ivane Lulić i Gordane Marković, a među njima će biti i već dobro poznati singlovi „Ruke“, „Trebam malo“ i „Prosinac“. (www.icv.hr, zv, foto: www.sound-report.com)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content