VIROVITIČKI GLAZBENI SUSRET: U organizaciji „Rodoljuba“ održan veliki koncert s gostima iz Požege i Cernika

U organizaciji Hrvatskog pjevačkog društva „Rodoljub“ u nedjelju je, 22. travnja, održan „Virovitički glazbeni susret pjevačkih zborova i tamburaških orkestara“. Na ovoj svečanoj manifestaciji koja se održala u Kazalištu Virovitica uz domaćine su nastupili i gosti– Glazbeno društvo „Vila Velebita“ iz Požege, Tamburaški orkestar Glazbene škole u Požegi i Hrvatsko pjevačko društvo „Tomislav“ iz Cernika.

„Virovitički glazbeni susret“ je nastao kao plod višegodišnje suradnje tih glazbenih društava, a kako je „Rodoljub“ već gostovao u Požegi i Cerniku, sada su željeli zajednički repertoar predstaviti virovitičkoj publici.

U odličnoj atmosferi na pozornici je sudjelovalo stotinjak pjevača i glazbenika kojima se pri kraju programa pridružila i mnogobrojna publika. Virovitičani su dulje od dva sata uživali u vrhunskoj interpretaciji poznatih pjesama. Na repertoaru su bile slavonske, podravske, ličke i druge pjesme, a na samom kraju ove manifestacije svi su se sudionici udružili u jedan zbor i izveli skladbu „Neka cijeli ovaj svijet“ iz mjuzikla „Jalta, Jalta“. (www.icv.hr, zv)

[g-gallery gid=”452222″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content