ZAVRŠILA ZELENA ČISTKA I. Kirin: Nekad smo imali stotinjak divljih deponija, danas ih je deset puta manje

Završila je još jedna Zelena čistka na području Virovitice i više lokacija na području mjesnih odbora. Središnja radna akcija, u kojoj su sudjelovali i djelatnici Gradske uprave i gradskih tvrtki, zajedno s gradonačelnikom Ivicom Kirinom i njegovim zamjenicima, Damirom Marenićem i Vlastom Honjek – Golinac, održana je u Golom Brdu, gdje je od komunalnog i drugog otpada koji prijeti zdravlju i okolišu, očišćen Paradajzov put.

IMG 9626

U Golom Brdu se okupilo pedesetak ljudi koji su na ovaj način pokazali da brinu o svom okolišu, a uključili su se i članovi Savjeta mladih grada Virovitice, kao i Kluba mladih.

Zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac, ujedno i glavna zadužena za organizaciju „Zelene čistke“, istaknula je kako na području grada i prigradskih naselja nema mnogo divljih odlagališta, što ukazuje da građani imaju svijest o načinu odlaganja otpada. Ako se trend nastavi, kroz nekoliko godina neće biti potrebe za ovakvim radnim akcijama, naglasila je.

IMG 9547
Gradonačelnik Ivica Kirin zahvalio je svima koji su se odazvali akciji, kako na području Golog Brda, tako i ostalih mjesnih odbora, pozvavši ujedno građane, osobito poljoprivrednike da pri obradi zemlje ne odlažu ambalažu u prirodi.

IMG 9593

– Grad Virovitica je dogovorio s komunalnom tvrtkom Flora VTC besplatan odvoz krupnog otpada, ne samo na području grada Virovitice, već i u prigradskim naseljima. Dovoljno je da se pozovu djelatnici Flore koji će to besplatno odvesti. Cilj nam je bio ovom radnom akcijom potaknuti građane da brinu o svom okolišu – rekao je gradonačelnik Ivica Kirin dodavši kako se situacija u gradu u pogledu gospodarenja otpadnom znatno promijenila na bolje u posljednjih petnaestak godina.

– Divljih odlagališta danas imamo manje od deset, dok smo ih nekada brojali stotinjak, pa čak i mnogo više, dodao je gradonačelnik Ivica Kirin.
(www.icv.hr, www.virovitica.hr, foto: M. Bašić)

[g-gallery gid=”452085″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content