Željko Vrbos novi predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza

Željko Vrbos, pčelar iz Virovitičko-podravske županije, predsjednik Udruge proizvođača “Slavonski med” te predsjednik Strukovne grupe pčelarstva pri HGK – Županijskoj komori VPŽ, izabran je na redovnoj sjednici Skupštine koja je održana u Hotelu Antunović u Zagrebu za novog predsjednika Hrvatskog pčelarskog saveza. Željko Vrbos izabran je na mandatno razdoblje od četiri godine, a njegova dužnost je volonterska. Vrbos je ujedno i prvi predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza koji dolazi s područja Virovitičko-podravske županije, ali i cijele Slavonije i jedan je od ključnih ljudi za zaštitu Slavonskog meda.

– Ovo je za mene velika čast, ali u isto vrijeme i velika obveza jer smo svjesni činjenice da je u prošloj godini uvezeno čak četiri puta više meda nego što je izvezeno – napomenuo je novi predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza Željko Vrbos.
– Relevantan je podatak da je prošle godine Hrvatska uvezla 1589 tona meda, a izvezla samo 400 tona. Tome konačno treba stati na kraj zbog pčelara, ali i zbog domaćeg kupca koji zaslužuje na stolu imati domaći kvalitetan med, a ne mješavinu nečeg uvezenog što se ne može ni smatrati medom. S obzirom da je Slavonski med prošle godine zaštićen proizvod na Europskoj razini, sada treba uložiti sve napore da se slovo na papiru provede u djelo, a to će također biti jedan od mojih najvažnijih zadataka kao predsjednika Hrvatskog pčelarskog saveza – naglasio je Željko Vrbos.
(www.icv.hr, bs; foto: K.Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content