17. SJEDNICA Gotovo 50 posto prihoda prerađivačke industrije VPŽ ostvareno je u drvno-prerađivačkoj industriji

U Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Virovitica, danas je pod predsjedanjem Damira Kelave, predsjednika Strukovne grupe, održana 17. sjednica Strukovne grupe drvno-prerađivačke industrije. Uz članove strukovne grupe Sjednici je nazočio i direktor HGK – Županijske komore Virovitica Milan Vanđura, koji je prezentirao pokazatelje drvno-prerađivačke industrije u Virovitičko-podravskoj županiji.

Tom prilikom direktor je istaknuo udio ukupnog prihoda gospodarskih subjekata drvno-prerađivačke industrije Virovitičko-podravske županije u odnosu na sveukupni prihod Virovitičko-podravske županije u 2016. godini, koji je sa 13,78 posto, koliko je bio 1994. godine, narastao na 19,76 posto. -To je do sada najviši udio drvno-prerađivačke industrije u ukupnom prihodu Virovitičko-podravske županije – istaknuo je M. Vanđura. Osim toga, naglasio je i prihod drvno-prerađivačke industrije u prerađivačkoj industriji Virovitičko-podravske županije, koji iznosi čak 49,95 posto. Dakle, od ukupnog prihoda prerađivačke industrije gotovo pola ostvareno je u drvno-prerađivačkoj industriji naše županije.

Osim toga, na Sjednici je bilo riječi i o transparentnoj raspodjeli drvne mase, nedostatku kvalitetne radne snage, kao i izvozu velikog dijela finalne industrije zahvaljujući visokoj kvaliteti drvoprerađivača Virovitičko-podravske županije, kao što su, između ostalih, Tvin d.o.o. Virovitica, Contorte d.o.o. Virovitica, Pan-parket d.o.o. Čačinci…

U drugom dijelu sjednice Tatjana Kos, predstavnica Hrvatskih interijera predstavila je prvi međunarodni sajam namještaja Design District koji će se održati u studenom 2018. godine u Rovinju. Tom prilikom istaknuta je važnost nastupanja na sajmovima te povećanje plasmana tim putem, s čime se je složio i Damir Kelava, predsjednik Strukovne grupe i česti izlagač i posjetitelj sajmova. (www.icv.hr, žđl)

[g-gallery gid=”454967″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content