Brlićima nagrada za projekt na državnom GLOBE natjecanju u Omišu

Učenici osmog razreda OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica Gabrijela Kastaneti, Lovro Švast i Tina Košić i njihove GLOBE voditeljice dr. sc. Jasna Razlog-Grlica i Ana Tonković, prof. inf. i mat. sudjelovali su od 7. do 9. svibnja na Državnom natjecanju i smotri hrvatskih GLOBE škola u Omišu. Na svečanom otvorenju u hotelu Plaža domaćini su iz OŠ Josipa Pupačić srdačno dočekali ekipe iz 40 osnovnih i srednjih škola.

20180508 154436 1

Dr.sc. Diana Garašić, državna koordinatorica GLOBE programa, naglasila je da i nakon 23 godine postojanja GLOBE program raste i razvija se upravo zahvaljujući trudu učenika i nastavnika. Hrvatska je priznata i cijenjena u svjetskoj GLOBE zajednici. Ekipa OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica i ekipa Tehničke škole iz Daruvara prezentirali su zajednički projekt “Zastupljenost ambrozije i drugih invazivnih biljaka u Daruvaru i Virovitici’. Projekt je prepoznat kao iznimno uspješan i nagrađen zbog znanstvenog doprinosa i suradnje s lokalnom zajednicom.

20180503 124508 1

Učenici su sudjelovali i na orjentacijskom natjecanju. Uspješno su svladali snalaženje u prostoru i rješavali zadatke. U prekrasnom ugođaju mediteranskog grada ispod “omiške stine” bilo je prilike za posjet plaži, obilazak grada i okolice, druženje i učenje te stjecanje novih prijatelja. Svi sudionici natjecanja na plaži u Omišu snimili su fotografiju iz zraka formirajući natpis GLOBE. Virovitički Brlići promovirali su rad svoje škole kojoj je ovo neprekidnih 13. godina sudjelovanja na državnim GLOBE natjecanjima.
(wwww.icv.hr, Jasna Razlog–Grlica)

IMG bea4a5696f2360e8db6ddb906d8ea53d V

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content