Ferragosto JAM zaokružio lineup: Stižu Darko Rundek i LET 3

Ferragosto JAM, najveći kontinentalni ljetni festival koji okuplja isključivo domaću i regionalnu scenu, u vrtu “Vintage Industrial Bara” u Zagrebu, pred okupljenim je medijima zaokružio lineup, predstavio partnere te najavio spektakularan ulazak u drugo desetljeće postojanja.

Od 01. do 05. kolovoza na Orahovačkom jezeru okupit će 50 izvođača raspoređenih na čak pet pozornica što predstavlja dosad najveći lineup u povijesti festivala. Na ovom zagrebačkom najavnom događaju predstavljen je novi jaki headliner koji se pridružuje već sada iznimno bogatom lineupu, a riječ je o legendarnom rockeru Darku Rundeku, koji će pred publikom Ferragosta uprizoriti veliki slavljenički spektakl “Apocalypso Now” povodom 20. godišnjice kultnog albuma Apokalipso.

-Ideja je bila ta da “Apocalypso Now” bude na istom principu kao što je nastao i album, a to je da se okupe muzičari sa scene koji su u tom trenu najzanimljiviji i najspremniji da uđu u suradnju. Tu se stvorio bend koji se zove “Ekipa”, s kojim sviram sad već dosta koncerata i uživamo svirati zajedno, a osim toga tu je i Sanda Hržić koja je režiser te priredbe, kaže Darko Rundek.

U nastup su involvirani i kostimografi, majstori svjetla te ostali ponajbolji suradnici po segmentima spektakla, no to nije umanjilo količinu spontanosti koja se zbiva:

-Postoji kreativna i radosna energija tog benda koja dobiva neke nove forme na sceni. Sada nakon što je prošlo godinu dana turneje je to već lagano “Post Apocalypso Now”. U zadnje vrijeme tu i tamo uleti koja stvar od Haustora kad bude neka prigoda, tako da se repertoar malo proširio i počeli smo malo improvizirati. Veselimo se ovom festivalu koji je na glasu da vlada otvorena, neformalna atmosfera. – rekao je Rundek.

3005ferragosto3 Custom

Glavnom pozornicom FJ-a 11 zavladat će i riječki maheri, Let 3, vlasnici titule najosebujnijeg hrvatskog rock benda, potom Soul funk jazz sastav ManGroove:

-Uzbudljiva imena scene koja će pridonijeti raznovrsnosti i pravom „ferragostovskom“ doživljaju svakako su i She Loves Pablo, žestoka zagrebačka rock sila koja sve više hrabro kroči u osvajanje europskih pozornica te eksperimentalni prog-rockeri Rens Argoa, bend nastao iz ljubavi prema ritmičnim riffovima i melodijama, nepredvidivih poteza bez fiksne glazbene orijentacije. S odličnim albumom prvijencem kojeg su radili s gitaristom Bambi Molestersa stižu hvaljeni Tyger Lamb, sve prisutnija retro četvorka surf rock, rockabilly, blues izričaja. Duh slavnih Beatlesa na moderan način uz dodatak rock i reggae elemenata materijalizira se kroz djelovanje Paul The Walrus, pozitivom nabijene kreacije Borne Mijolovića u pratnji tročlanog benda. Instrumentalna trojka Sfumato,koja djeluje unutar popularnog kolektiva JeboTon, nastala je iz prijateljskog jammanja tesvoj pravac opisuje kao schizo-funk, a ženski duo Playground Hustle poigrava se mračnom elektronikom i eksperimentalnim hip hopom. DJ reprezentacija ove godine sastavljena je od miljenika party publike, DJ Kneža donosi svoja dva uspješna programa, Balkan Rock i Dance Hard. Popularni DobroJutro Stage držat će Oliver, Distinctive, Zembo, Fixsell, Babilonska i Sugar Lobby. Najglasnija tiha pozornica, Silent Party, bit će pod ravnanjem trojca u sastavu: Mario, Omer i već spomenuti DJ Kneža. – kaže Iva Zrnčić P-R. Ferragosto Jama.

FERRAGOSTO JAM 11 – FINALNI LINEUP

Na sinoćnjem press druženju istaknut je i značaj suradnje s Gradom Orahovica koja je rasla svake godine. Osim Grada, u cijelu priču uključen je jaki partner Addiko Bank. Po prvi put na festivalu bit će uprizorena i kazališna predstava:

-Pokušavamo festival širiti više od glazbenog dijela. Imamo i sportski dio na festivalu i kantautorski dio kojeg smo pokušali malo proširiti pa će na Izšekanom stageu Stoka izvesti svoju hvaljenu edukativnu predstavu ‘Stara škola kreka – iz tame u svjetlo’“ – kaže alfa i omega FJ-a Marko Nemec.

Press druženje zaključio je jedan od glavnih organizatora Klubovac, Orahovčanin Ivan Šišuljak:

-Mislim da nijedan festival nema tu energiju, opušteni stil, lokaciju, tip ljudi koji dolaze i sve se spojilo u udarnu kombinaciju koju sada otkrivaju i novi ljudi. Idemo u novom smjeru da se dodatno festival širi i povećavamo ponudu, a najbolji poziv je da dođeš i vidiš što znači ferragostovski ‘eeeee’ i kako je biti dio te ekipe. – zaključio je Šišuljak.

3005ferragosto1 Custom

Pretprodaja festivalskih ulaznica po cijeni od 120 kn za sve dane festivala odvija se putem Entrio sustava (goo.gl/GS5ePU), a uskoro će biti u ponudi i na ostalim prodajnim mjestima u više gradova. Festivalski paketi sadrže festivalsku ulaznicu, torbu, majicu, ljuti umak, poklone od sponzora i pokoje iznenađenje, a mogu se nabaviti po cijeni od 230 kn u Dirty Old Shopu u Zagrebu (Tratinska 18). Ferragosto JAM organizira K.L.U.B. Dostava Zvuka.

Kompletan lineup:

Darko Rundek – Apocalypso Now, Zabranjeno Pušenje, Hladno Pivo (Old School & Greatest Hits), Tram 11, Pips, Chips & Videoclips, Let 3, TBF, Jinx, Krankšvester, Zdenka Kovačiček, Bolesna Braća, Bad Copy, High5, Mašinko, She Loves Pablo, Sassja, Chui, Mangroove, Maja Posavec, Šank, Svemirko, Rens Argoa, Gužva u 16-ercu, Killed A Fox, Tyger Lamb, J.R. August, Bojana Vunturišević, Paul The Walrus, Bruto Geto, Sfumato, Knutov Kofer, Playground Hustle, DJ Kneža, Mario, Omer, Oliver, Disctinctive, Zembo, Fixsell, Babilonska, Sugar Lobby, Stoka – Predstava “Stara Škola Kreka – Iz Tame U Svjetlo”. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content