FOTO Vatrogasna zajednica Virovitičko-podravske županije obilježila 25 godina postojanja i rada

Okupljanjem vatrogasaca i vatrogasnih vozila pred Vatrogasnim domom DVD-a Slatina započelo je obilježavanje 25. obljetnice postojanja i rada Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije.

Nakon okupljanja uslijedila je svečana sjednica u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Slatina na kojoj je nazočio velik broj vatrogasaca, djelatnika javnih vatrogasnih postrojbi i članova dobrovoljnih vatrogasnih društava, sa cijele županije. Svečanoj sjednici, između ostalih, nazočio je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović sa zamjenikom Marijom Klementom, predsjednik Županijske skupštine VPŽ Miran Janečić, slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić sa suradnicima i gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin. Tom prilikom predsjednik VZ VPŽ Željko Palković je županu Igoru Androviću uručio plaketu zahvale. Plaketa zahvale uručena je i gradonačelniku Ostrošiću.

Po završetku svečane sjednice ulicama Slatine uz vatrogasne sirene, točno u 12:00 sati, prošao je defile vatrogasnih vozila koja su se potom zajedno sa vatrogascima zaputila na slatinsko jezero Javorica gdje su se održale pokazne vatrogasne vježbe. Vatrogasne vježbe povodom 25. obljetnice VZ VPŽ obuhvaćale su gašenje otvorenog požara na šumskom dijelu iznad jezera, prijevoz vatrogasaca čamcima vodenim putem, spašavanje unesrećenih čamcima, pružanje prve pomoći unesrećenima na licu mjesta, spašavanje unesrećenih u automobilskoj nesreći i građenje zečjeg nasipa za sprečavanje prodora vode u slučaju poplave. Vježbe su se koordinirale iz šatora zapovjednog stožera putem radio veze.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Stjepan Venus, poslije odrađenih vježbi ispred postrojenih vatrogasaca i vatrogasnih vozila, podnio je izvještaj županu Androviću, te vježbe ocijenio uspješnim. Župan Andrović se sa par riječi obratio vatrogascima čestitavši im na uspješno odrađenim vježbama, te im zaželio što manje takvih i sličnih intervencija.

Na vatrogasnim vježbama, defileu i svečanoj sjednici prisustvovalo je oko 500 vatrogasaca sa područja Virovitičko-podravske županije i oko 50 vatrogasnih vozila, a 150 operativnih vatrogasaca i 25 vozila je aktivno sudjelovalo u samim vježbama. Na vježbama su aktivno sudjelovali i pripadnici Hrvatskog Crvenog križa iz Osijeka, Slatine i Virovitice, djelatnici Hitne medicinske službe Slatina i službenici Policijske postaje Slatina. (www.icv.hr, ADF)

[g-gallery gid=”457507″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content