GODIŠNJA SKUPŠTINA UDRUGE HVIDRA VIROVITICA Šest učenika koji su napisali najbolje literarne radove nagrađeni prijenosnim računalima

Udruga HVIDRA Virovitica u srijedu je u Centru kulture u Virovitici održala godišnju izvještajnu skupštinu, na kojoj je predsjednik udruge Mirko Poljanac, između ostalog, podnio izvješće o radu ove Udruge te Plan rada za sljedeću godinu. Osim toga, predsjednik M. Poljanac ovom prilikom istaknuo je da su temeljne aktivnosti Udruge zaštita hrvatskih branitelja i članova obitelji, a u tom segmentu i zapošljavanje članova obitelji, omogućavanje kvalitetne pripreme za razredbene, prijemne ispite…, a također lobiraju i za to da se u Virovitici otvori što više Visokih škola kako naša djeca ne bi odlazila iz Virovitice.

MG 5101 Medium

– Pokušavamo preko Pučkog otvorenog učilišta u Virovitici organizirati pripremu djece za ispite jer to su znatna sredstva koja financira Ministarstvo branitelja, 2000 kuna po djetetu, i smatramo da bi ti novci trebali ostati u Virovitici – rekao je M. Poljanac, pritom navodeći i ostale aktivnosti Udruge. – Obilježavamo i sve važnije datume iz Domovinskog rata, obilazimo lokacije pogibije naših prijatelja, polažemo vijence, molimo se i izražavamo poštovanje žrtvama naših prijatelja, te se trudimo da na svim lokacijama pogibije naših branitelja budu izgrađena spomen obilježja, kako bi se obitelji i mi hrvatski branitelji mogli pokloniti žrtvi Domovinskog rata – objasnio je.

IMG 5078 Medium

Ova svečanost, na kojoj su osim članova udruge nazočili i predstavnici drugih udruga proisteklih iz Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije, kao i zamjenica virovitičkog gradonačelnika Vlasta Honjek Golinac, predsjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice Lahorka Weiss te predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDRA-e Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš, započela je odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, na spomen obilježju na Gradskom groblju u Virovitici.

IMG 5120 Medium

Za kraj svečanosti učenici koji su napisali najbolje literarne radove na temu Moja domovina: Tamara Erdelji iz OŠ August Cesarec Špišić Bukovica, Laura Crvenka iz OŠ Vladimir Nazor Virovitica, Jana Debo iz OŠ Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje, Lidija Brođanac iz OŠ Gradina, Ella Štajner iz OŠ Suhopolje i Helena Popović iz OŠ Petra Preradovića Pitomača, nagrađeni su prijenosnim računalima. Tom prilikom su i pročitali svoje literarne radove, a program su uveličali i učenici Glazbene škole „Jan Vlašimsky“ sa svojim glazbenim točkama.

IMG 5122 Medium
(www.icv.hr, Ž. Đaković Leš, Z. Ciprijanović)

[g-gallery gid=”456580″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content