Gradu Virovitici ove godine odobreno 17,2 milijuna kuna, doznajte što će se sve raditi

Grad Virovitica u suradnji s Razvojnom agencijom VTA trenutno provodi 24 projekta vrijedna 135 milijuna kuna, no uskoro će broj projekata biti znatno veći. Naime, u prva četiri mjeseca ove godine Gradu Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja odobrilo 9 projekata vrijednih 14.530.902,88 kuna za energetsku obnovu te Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova dva projekta u sklopu Programa podrške regionalnom razvoju.

Tako će novo ruho dobiti društveni domovi u Golom Brdu, Rezovcu, Koriji i Podgorju, što uključuje i nove sadržaje za lokalno stanovništvo, zatim Područna škola u Milanovcu, zgrada Sportske zajednice i Streljana te Centar kulture. Pritom treba napomenuti da i mještani Jasenaša od ove godine na raspolaganju imaju novoobnovljeni dom, a vrijednost obnove iznosila je 580.000,00 kuna. Osim navedenog, rekonstruirat će se Mjesni dom u Rezovačkim Krčevinama te sanirati kolnička konstrukcija u Ulici Narodne garde u Svetom Đurađu (plan je kroz projekt izraditi novi asfaltni kolnik i pripadajuću odvodnju), dok su u Ulici Sv. Križa u Milanovcu u tijeku pripremni radovi u sklopu projekta rekonstrukcije Ulice sv. Križa vrijednog 9,5 milijuna kuna.

Navedenim projektima Grad Virovitica, u suradnji s Razvojnom agencijom VTA nastoji ostvariti preduvjete za smanjenje iseljavanja, podići kvalitetu života stanovnika prigradskih naselja te pridonijeti održivom razvoju cijelog kraja.

Ovdje svakako treba spomenuti i projekt izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta vrijedan 2.715.545,00 kuna, a koji je za sufinanciranje odobrilo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike.

Trenutno se još čekaju rezultati za pet projekata koji su prijavljeni Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja, a među njima su izrada projektne dokumentacije Gajeva-Vinkovačka, sanacije klizišta u Svetom Đurađu i u Ulici Svetog križa u Milanovcu, izgradnja nogostupa Zlatno polje – Rezovac te izrada Urbanističkog plana uređenja Novo groblje. (virovitica.hr, foto:arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content