HPD “Papuk” iz Virovitice uspješno osvojili najviši vrh Hrvatske

Planinari HPD “Papuk” Virovitica proteklog vikenda (19. i 20. svibnja) bili su na planinarskoj turi kojoj je cilj bio popeti se na najviši vrh Hrvatske, Dinara-Sinjal (1831 m), što su uspješno i ostvarili.

U pohodu je sudjelovalo 32 člana društva uz vodstvo vodiča Zlatka Pleška, od čega je čak 24 bilo novih i mladih članova kojima se društvo ponosi. U posljednjih godinu dana, kroz članstvo mladih u Društvu, pokazuje se sve veći interes mladih osoba za zdravim životom i kretanjem u prirodi. Popeti se na najviši vrh naše Republike, od planinarskog doma Brezovec i spusta do naselja Glavaš, u ukupnoj duljini od 16 km, svakome od njih bio je poseban doživljaj koji će prepričavati do, toplo se nadamo, idućeg pohoda i povratka na ovu našu prekrasnu planinu.

Potrebno je istaknuti kako su planinari prvi dan, prije uspona, zagrijavali mišiće šetnjom do kninske tvrđave te su posjetili i slap Krčić – 22 m visok vodopad na sjeveru kninskog polja kojim se rijeka Krčić obrušava u Krku. (www.icv.hr, HPD Papuk)

[g-gallery gid=”457556″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content