KAMPANJA „ZAPOSLI SE U HRVATSKOJ“ PROVEDENA I U VIROVITICI Za provedbu paketa mjera aktivne politike zapošljavanja Vlada RH osigurala više od 1,6 milijardi kuna

Hrvatski zavod za zapošljavanje u suradnji s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava pokrenuo je kampanju „Zaposli se u Hrvatskoj“ s ciljem boljeg informiranja javnosti o aktivnostima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te mjerama aktivne politike zapošljavanja koju provode Ministarstvo rada i mirovinskog sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje.
Ova kampanja u skladu je s novim proaktivnim pristupom Zavoda svojim korisnicima, nezaposlenim osobama i poslodavcima, a naglasak je na aktivaciji domaće radne snage te informiranju šire javnosti, nezaposlenih građana i poslodavca o mogućnostima korištenja mjera aktivne politike zapošljavanja i projektima financiranim iz Europskog socijalnog fonda.

Inače, Vlada RH osigurala je više od 1,6 milijardi kuna za provedbu paketa mjera aktivne politike zapošljavanja „Od mjere do karijere“ u 2018. godini koje su revidirane i pojednostavljene, a naglasak je stavljen na potporu za samozapošljavanje kao najuspješniju i najpopularniju mjeru, što je vidljivo i iz podataka koji govore da 80 posto korisnika koji osnuju svoje poduzeće uspješno posluju prvih godinu dana. Potpora je ove godine uvećana do 55.000 kuna, a omogućena su i udruživanja. Novost je potpora za prvo zapošljavanje/pripravništvo s naglaskom na privatni sektor, koja je vrlo važna za mlade koji tek ulaze na tržište rada i kroz koju osiguravamo stabilan posao i odgovarajuća primanja mladima uz sufinanciranje poslodavcima 50 posto iznosa njihove plaće bez gornjeg limita.

Kampanja „Zaposli se u Hrvatskoj“, u kojoj sve nezaposlene osobe, poslodavci, ali i sva ostala zainteresirana javnost mogli saznati sve informacije o zapošljavanju i mjerama aktivne politike zapošljavanja, a koju su svojom nazočnošću uz predstojnicu HZZ-a Područnog ureda Virovitica Lahorku Weiss podržali i Virovitičko-podravski župan Igor Andrović te gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa svojim zamjenikom Damirom Marenićem, održana je 29. svibnja i na Trgu kralja Tomislava i u Virovitici. (www.icv.hr, zc)

IMG 5340 Medium IMG 5338 Medium IMG 5337 Medium IMG 5336 MediumIMG 5334 Medium

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content