KUĆI ODVELA TUĐE DIJETE Trogodišnjaka u vrtiću dali krivoj baki, a njoj ništa nije bilo čudno

Nevjerojatna situacija, kakvu ne bi poželjeli nijednim roditeljima, dogodila se jučer (ponedjeljak) u vrtiću Košutica u Ferdinandovcu kraj Đurđevca, piše ePodravina.hr.

Kako je ispričala majka Ivana, poslije posla je došla po svojeg trogodišnjeg sina koji ide u jaslice, no odgojiteljica, koja je ujedno i ravnateljica vrtića, rekla joj je da ga je pokupila baka.

– Bilo mi je to malo neobično, no otišla sam kući i pitala svekrvu je li ga pokupila u vrtiću, a ona meni da nije. Srce mi je stalo, mislila sam da su ga ukrali, da ga više nikad neću vidjeti, odmah smo nazvali policiju – priča nam majka.

Pohitala je natrag u vrtić te je zajedno sa šogoricom sva van sebe pretraživala dječje ormariće da vidi čije cipele nedostaju.

– Bila sam u šoku, nije bi bilo jasno što se dogodilo, dok me ravnateljica uvjeravala da je dijete kod kuće s bakom, a nije bilo. Cipele mojeg sina bile su u ormariću, a patike od jednog mališana, koji je još bio u vrtiću, su nedostajale. Tada smo shvatili da bi to moglo biti to – priča nam ona još uvijek sva van sebe od šoka koji je preživjela i straha za vlastito dijete.

Nazvali su mamu djeteta koje je još bilo u vrtiću, a patika u ormariću nije bilo. Ona je nazvala baku, koja je shvatila da to ipak nije njeno unuče.

– Ne znam kako je to moguće. Ta je baka rekla da je dijete plakalo i nije joj bilo jasno zašto stalno plače, a zbog toga mu nije dobro pogledala lice. Tek kad smo nazvali, shvatila je da je to moj sin, a ne njen unuk – priča majka Ivana.

Kada je ‘lažna’ baka njenog sina dovela kući, svima je pao kamen sa srca.

– Zamislite što nam je sve prošlo kroz glavu, da dođete po dijete, a njega nema, dok vas netko uvjerava da je kod kuće. Grozno! Sreća da smo ga našli, iako nam baš nije jasno kako baka nije vidjela da to nije njen unuk. Ne daj Bože nikome – žali se mama Ivana.

Policijski glasnogovornik Dražen Laljek kaže da su primili dojavu o navedenom slučaju zamjene djeteta.

– Srećom slučaj je ubrzo riješen, došlo je do zabune i tu nema elemenata kaznenog djela ni prekršaja – izjavio je policijski glasnogovornik za ePodravinu.
(www.icv.hr, epodravina.hr; foto: ilustracija Pexels)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content