Nakon pritužbi građana, Hrvatske vode započele s košnjom kanala Ođenice

Nekolicina građana iz samog središta Virovitice požalilo se da nisu zadovoljni uređenjem kanala Ođenica uz Ulicu Ruđera Boškovića, a razlog je bila bujna nepokošena trava.
Pošto je Ođenica kanal 1. reda u ingerenciji Hrvatskih voda te Grad Virovitica nema nadležnost pa tako ni mogućnost košnje, kontaktiralo se Hrvatske vode koje su već sljedećeg dana započele s košnjom.

Neven Čizmić iz Hrvatskih voda, VGI Županijski kanal Virovitica, istaknuo je kako je kako je od strane Ministarstva zaštite okoliša i energetike propisano da se s uređenjem kanalske mreže kreće od 15. svibnja. – S uređenjem počinjemo uglavnom od grada Virovitice, a ove godine košnja nam je u planu tri puta. Površine za koje smo nadležni na području grada najkasnije do kraja mjeseca bit će pokošene i strojno i ručno, a sljedeće godine u planu je da se površine uređuju četiri puta, barem one u središtu grada, rekao je Neven Čizmić.

20180517 164241

Zamjenik gradonačelnika Damir Marenić istaknuo je zadovoljstvo zbog brze reakcije na pritužbe građana o kojima je Grad obavijestio Hrvatske vode dodavši kako je suradnja s Hrvatskim vodama, kao i svim ostalim institucijama na vrlo visokom nivou. – Izvođači radova na košnji trave kreću sa svojom dinamikom, a mi smo ih na inicijativu naših sugrađana usmjerili da prioritet bude središte grada te se u skladu s tim započelo s održavanjem tog dijela kanala, rekao je Damir Marenić istaknuvši ujedno kako je Grad Virovitica pokrenuo inicijativu uređenja samog korita Ođenice te je na tu temu održano nekoliko sastanaka.
– U Osijeku smo nedavno održali sastanak vezano uz uređenje donjeg toka Ođenice, od grada Virovitice do rijeke Drave i to u smislu obrane od poplava, navodnjavanja i turističkih sadržaja. Ovaj tjedan sastanak smo imali i u Gradu Virovitici, a na temu uređenja gornjeg toka Ođenice, kojeg su dio i naša Virovitička jezera, akumulacija Franjevina i sama Ođenica od grada Virovitice i kroz grad Viroviticu. Trenutno postoji studija s varijantnim rješenjima i sada se kreće u raspisivanje natječaja za izradu dva idejna rješenja koja bi ove godine trebala biti gotova, dodao je Damir Marenić.

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin zahvalio je sugrađanima što su upozorili na problem podsjetivši ih još jednom da uočene nedostatke na javnim površinama u svojoj sredini svakodnevno mogu dojaviti Gradu, odnosno Komunalnom info centru na besplatni telefon 0800-9995, fax 801-587 ili e-mail: [email protected]. Svaki poziv se evidentira te na temelju njega gradske službe imaju uvid u probleme na terenu. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content