Nazorovci na državnoj smotri Globe škola u Omišu

Ove godine se 21. Državna smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola održala u Omišu od 7. do 9. Svibnja te je na njoj sudjelovalo ukupno 130 učenika.

Orijentacijsko GLOBE natjecanje ima kategoriju osnovnih i kategoriju srednjih škola, a održalo se u utorak u jutarnjim satima. Svaku školu predstavlja tročlana učenička ekipa koja treba naći kontrolne točke služeći se zemljovidom (prikazom prostora) te na njima riješiti zadatke iz sadržaja Programa GLOBE. Svakoj se ekipi mjeri vrijeme utrošeno od starta do cilja, a konačni rezultat je zbroj bodova osvojenih za znanje (80%) i za vrijeme (20%). U poslijepodnevnim satima istog dana učenici su predstavljali svoje istraživačke projekte.

thumbs IMG 5dbbc797b3a9cdf204961428cbf2435a V

OŠ Vladimir Nazor Virovitica predstavljala je ekipa u sastavu: Arijana Babić, Lana Gračanin i Laura Paurić pod vodstvom svojih mentorica Vande Viljevac i Marine Nemet

Projekt koji su ove godine predstavljali na smotri radili su u suradnji s OŠ Eugena Kumičića iz Slatine pod nazivom Sjetva u našoj županiji. Ovim projektom učenici su istražili koje je optimalno vrijeme sjetve kukuruza, suncokreta i šećerne repe u našoj županiji te razlikuje li se vrijeme sjetve u Novakima kraj Slatine i Sv. Đurađu kraj Virovitice.
(www.icv.hr)

thumbs IMG 88eb708ce1aeef2691aa172ecace0644 V

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content