Nogometna subota: 4.liga pobjede Virovitice i Papuka; 1.ŽNL šest zgoditaka Karla Petrinića

U dvadeset drugom kolu 4.lige Bjelovar Koprivnica Virovitica odigrana su dva županijska derbija. U Slatini na stadionu Antune Tone Butorca u susretu domaće momčadi i Virovitice bilo je obilje uzbuđenja, prilika i kvalitetnog nogometa. Domaći sastav je stvarao prilike, a gosti su postizali zgoditke. Prvi je polučio Luka Skoko u 34.minuti, a drugi lijepim lobom iz kontre Milorad Šipka u 50. minuti. Gostujući vratar Ivan Kelečić obranio je nekoliko izvrsnih udaraca domaćih napadača, a krajem utakmice obranio je i kazneni udarac. Oba trenera su bila suglasna kako su gosti iskoristili svoje prilike, dok su domaći igrači bili neprecizni, odnosno gostujući vratar je bio uspješniji.

7

U drugom derbiju nogometaši orahovačkog Papuka slavili su protiv Pitomače s visokih i zasluženih 3:0 pogocima Borne Mimića, Benjamina Radinkovića i Antonija Vratkovića. Prvi dio utakmice donio je vrlo dobru nogometnu predstavu u kojoj je Papuk taktički puno zrelije odigrao, postavši čvrsti blok na sredini terena i svaku tehničku grešku gostiju kažnjavao brzom kontrom i prijetnjom prema vratima. Da je bilo malo više preciznosti, Orahovčani bi vodili već u prvom dijelu, no prvo je Mimić pucao tik pokraj lijeve vratnice nakon sjajne povratne lopte Podboja, a zatim je Duspara ubacio s desne strane, no i Mimić i Durmiši su bili prekratki.

Papuk Pitomača 7 Custom

Ipak, u drugom poluvremenu se Papuku otvorilo:
-U drugom poluvremenu smo odigrali još bolje, jednostavno smo se u svlačionici dogovorili da idemo još jače, vidjeli smo da možemo i tako izašli na teren. Pohvala svim mojim suigračima, ova pobjeda nam jako puno znači. – rekao je strijelac trećeg pogotka Antonio Vratković.

U idućem kolu Virovitica dočekuje Podravac iz Virja, a Pitomača Garić iz Garešnice. Slatina gostuje kod Tomislava u Bereku, a Papuk u Đurđevcu kod Graničara.

U prvom susretu prve županijske lige nogometaši Graničara na svom terenu u Okrugljači su nadvisili Gradinu 7:1. Šest zgoditaka za domaće je postigao Karlo Petrinić, a jednog Karlo Pelko, dok je gol za Gradinu postigao Nikola Pecolaj. Sve ostale utakmice županijskih liga igraju se u nedjelju 13.svibnja u 17 sati.
(www.icv.hr, mš, vg; foto: Vladimir Grgurić, Mario Šolc i Dragutin Fišli)

[g-gallery gid=”456095″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content