Nogometna subota: Remi u županijskom derbiju u Orahovici, pobjede Pitomače, Slatine i Graničara iz Okrugljače

U sklopu dvadeset četvrtog kola 4.lige Bjelovar Koprivnica Virovitica u Orahovici je odigran sjajan ogled, županijski derbi između domaćeg Papuka i Virovitice. Virovitica je od početka imala jasnu viziju igre, stali su iza lopte, na svoj dio terena i strpljivo čekali grešku Papukove obrane. Virovitica je pogrešku dočekala već u 8. minuti, kada je Papuka izgubio loptu na sredini terena, što je iskoristio Nikola Suvajac i sjurio se prema kaznenom prostoru te mirno zabio pokraj nemoćnog Mehmedija. Papuk je nastavio s terenskom inicijativom i stvorio nekoliko izglednih prigoda, no neprecizni su bili Mimić, Radinković i Špoljarić. I onda Virovitici radi poznati ”recept”, brza kontra po lijevom boku, slijedi povratna lopta i ponovno Nikola Suvajac mirno smješta loptu u mrežu. S naizgled visokim vodstvom Virovitice se otišlo na odmor, a onda od prvog zvižduka suca u drugom dijelu Papuk je izgledao još bolje. Nizala se prigoda za prigodom, Mario Duspara je sa samo dva metra pogodio gredu, Radinković je s nekih 11 metara sam pucao ravno u vratara i onda konačno u 64. minuti najbolji Papukov strijelac Borna Mimić je primio loptu ne nekih 16 metara, probio desno stranu i snažno tukao u prvi vratarev kut i to je bilo 1:2.

Papuk kreće na sve ili ništa, u 74. minuti nakon duge stanke zbog ozljede ulazi rutinirani Deni Kelava, čovjek koji što se ono kaže ”ima istinski nos za gol”. Prvu svoju šansu Kelava je pretvorio u pogodak, primio je loptu na nekih 18 metara, sjajno odapeo po travi i pogodio donji desni kut vratara Virovitice. Povratak za poželjeti ovog sjajnog igrača koji će puno značiti Papuku do kraja prvenstva. Do kraja utakmice obje momčadi su mogle do sva tri boda, Bušljeta je nakon sjajnog proigravanja Radinkovića prevario gostujućeg vratara i kada su svi već vidjeli loptu u mreži, udaraca je odsjeo na desnoj vratnici. Mimić je uputio još jedan udaraca nakon kornera kojeg s crte čisti stoper gostiju, a potom je Virovitica imala još dvije velike prigode iz brzih kontri, no sjajni Papukov vratar Mehmedi ostavlja bod u Orahovici. Utakmica završava rezultatom 2:2.

Pitomača je protutnjala kroz Velike Zdence pobijedivši domaću Zdenku rezultatom 3:0 zgodicima Filipa Škare dva, dok je jednog postigao Milan Prlić. Nogometaši Slatine nakon dva poraza su došli do pobjede na domaćem terenu u susretu s Križevcima rezultatom 3.2.
Zgoditke za Slatinu su postigli Matija Bubaš dva i jednog Hrvoje Ibričić. U nastavku utakmice gosti iz Križevaca su iskoristili opuštanje domaćeg sastavu i smanjili rezultat iz dva kaznena udarca.

U idućem kolu Virovitica dočekuje Garić iz Garešnice, u Pitomači gostuje vodeći Tehničar iz Cvetkovca, Slatina ugošćuje Rovišće dok Orahovica gostuje u Bereku kod Tomislava.

IMG 4170 Small

U prvoj utakmici dvadeset četvrtog kola prve županijske lige Graničar je u Okrugljači pobijedio Mikleuš rezultatom 3.1. Domaći su poveli zgoditkom Darija Čančara, rezultat je poravnao Jurica Šantić. Nakon samo dvije minute domaći igrači su ponovno u prednosti zgoditkom Karla Petrinića. U drugom dijelu gosti iz Mikleuša su dominirali sredinom terena, ali bez izrazitih prilika za gol. Dvadesetak minuta prije kraja utakmice Karlo Petrinić svojim drugim zgoditkom potvrdio je pobjedu domaće momčadi.

Sve ostale utakmice županijskih nogometnih liga igraju se u nedjelju 27.svibnja u 17,30 sati, osim utakmice treće županijske lige zapad Turnašica – Bilogorac, koja dogovorom klubova počinje u 17 sati. (www.icv.hr, mš, vg)

[g-gallery gid=”459088″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content