NOVA ULAGANJA U PRIGRADSKA NASELJA Potpisani ugovori o sufinanciranju projekata obnove doma u Rezovačkim Krčevinama i ceste u Sv. Đurađu

U srijedu, 16. svibnja , ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, zajedno s predstavnicima lokalne i regionalne samouprave, potpisala je 374 ugovora o sufinanciranju projekata prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice i Programu podrške regionalnom razvoju ukupne vrijednosti 80 milijuna kuna.

Za jedinice lokalne samouprave s područja Virovitičko-podravske županije odobreno je sufinanciranje u ukupnom iznosu od 4.100.000,00 kuna, a sa sredstvima za gradnju Područne škole u Bakiću (nositelj Virovitičko-podravske županije) to je ukupno 4.500.000,00 kn. Gradonačelnici i načelnici gradova i općina s područja Virovitičko-podravske županije ugovore s ministricom potpisali su u Hotelu Panorama u Zagrebu.
Gradu Virovitici odobreno je ukupno 700.000,00 kuna za rekonstrukciju Mjesnog doma u Rezovačkim Krčevinama te sanaciju kolničke konstrukcije u Ulici Narodne garde u Svetom Đurađu, a ugovore je potpisao gradonačelnik Ivica Kirin. Projekte je prijavila Razvojna agencija VTA.

– Zgrada Mjesnog doma u Rezovačkim Krčevinama je dotrajala, a sadržaji koje nudi nisu zadovoljavajući. Kroz projekt će objekt biti u potpunosti obnovljen, a u rekonstrukciju će biti uključeni i novi sadržaji za lokalno stanovništvo. Postojeća cesta u Ulici Narodne garde u Svetom Đurađu također je u izrazito lošem stanju, a radi se makadamskom putu. Plan je kroz projekt izraditi novi asfaltni kolnik i pripadajuću odvodnju, rekao je gradonačelnik Ivica Kirin. (virovitica.hr; fotografije: Kristijan Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content